Επιλογή Σελίδας


Ο Τσιτσιπάς παρέμεινε αήττητος στην Στοκχόλμη, κερδίζοντας τον Cressy σε μια δύσκολη πρεμιέρα με 7-6 (5), 7-6 (12), για να μπει στην προημιτελική φάση του Stokcholm Open.

Ο 24χρονος Έλληνας τενίστας, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε κερδίσει τον τίτλο στη μοναδική του άλλη παρουσία στη Στοκχόλμη, το 2018. Σήμερα βελτίωσε το ρεκόρ του στην σουηδική πρωτεύουσα στο 5-0 και έκανε το πρώτο βήμα για την επιστροφή του στον θρόνο του τουρνουά.

Δεν ήταν καθόλου εύκολος ο πρώτος αγώνας του Στέφανου στο τουρνουά, απέναντι στον εξαιρετικό και ταγμένο στα σερβίς-βολέ Cressy, έδειξε χαρακτήρα στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα και τελικά πήρε τη νίκη, αποφεύγοντας το 3ο σετ.

Και στο 1ο σετ είχε κινδυνέψει ο Στέφανος, αφού έμεινε πίσω με break στο 2-4, κατάφερε όμως να επανέλθει και αφού πήγε το σετ στο tie-break, εκεί προηγήθηκε με 5-0 και ξεκαθάρισε τα πράγματα.

Το 2ο σετ ήταν εκείνο που χρειάστηκε να δείξει την κλάση του ο Έλληνας πρωταθλητής, αφού ήταν ένα σετ χωρίς break points και με ένα συγκλονιστικό tie-break. Εκεί οι δυο τους αντάλλαξαν από 2 mini-break στους πρώτους 7 πόντους του tie-break και έκτοτε πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι το 12-12!

Αφού έσβησε 3 set points, ενώ έχασε 4 match points, ο Στέφανος έκανε επιτέλους το αποφασιστικό mini-break με ένα εντυπωσιακό passing shot για να περάσει μπροστά με 13-12 και να φέρει το πρώτο του match point στο σερβίς του – 5ο γενικά – το οποίο και αξιοποίησε με ένα μεγάλο πρώτο σερβίς “γράφοντας” το τελικό 14-12.

Μετά από 2 ώρες και 3 λεπτά ο Στέφανος πήρε τη straight sets νίκη, φτάνοντας παράλληλα τις 54 νίκες στη φετινή σεζόν (54-19). Θυμίζουμε πως έχει τις περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη φέτος στο tour, ενώ απέχει μια νίκη από το να ισοφαρίσει το δικό του προσωπικό ρεκόρ, το οποίο και αναμένεται να ξεπεράσει.

Θα επιστρέψει την Παρασκευή για τα προημιτελικά του Stockholm Open o Στεφ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Tommy Paul και Mikael Ymer.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This