Επιλογή Σελίδας

Την τελευταία ολιγοήμερη παράταση, για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο 2022, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η παράταση για εγγραφές στο Μητρώο που ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, αφορά το διάστημα 14-23 Οκτωβρίου.

Έτσι, όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και έχουν ήδη καταθέσει ή θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 του μηνός, ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν έχουν εγγραφεί οριστικά σε αυτό:

  • θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από το Υφυπουργείο ΝΠΔΔ. και ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού
  • θα μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους, εκτός εκείνων που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν. 2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι διατάξεις (άρθρα 83 και 84) περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου «Ίδρυση, ανάπτυξη, διαχείριση και λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων – Ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης για τους φορείς Οργανωμένων Υποδοχέων Μεταποιητικών και Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων και άλλες διατάξεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης» που συζητείται στην Ολομέλεια και πρόκειται να ψηφιστεί τις προσεχείς ώρες.

«Η εγγραφή των σωματείων στο Μητρώο είναι η νομιμοποίησή τους. Και φυσικά, αυτά τα νόμιμα και ενεργά αθλητικά σωματεία, μπορούν, μεταξύ άλλων, να απολαμβάνουν τις παροχές της Πολιτείας:

  • -Να χρηματοδοτούνται ετησίως και απευθείας από τον «κουμπαρά» στήριξης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών του Στοιχήματος
  • -Να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις
  • -Να απολαμβάνουν τα κίνητρα που έχει θεσπίσει η Πολιτεία.

Μάλιστα, για να διευκολυνθούν όλα τα ερασιτεχνικά Σωματεία δώσαμε 3 παρατάσεις για την εγγραφή τους στο Μητρώο» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης στη Βουλή.

Αυγενάκης: «Η ΕΠΟ αρνείται να εφαρμόσει το Νόμο»

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός εξαπέλυσε και πάλι επίθεση κατά της ΕΠΟ, αναφέροντας πως αρνείται να εφαρμόσει το Νόμο.

«Όλες οι Ομοσπονδίες, πλην μιας, δηλαδή οι 53 από τις 54, αγκάλιασαν και εφαρμόζουν τον νόμο. Η συντριπτική πλειονότητα των σωματείων τους έχουν εγγραφεί στο Μητρώο και συνεργαζόμαστε αδιάκοπα για την επίτευξη του κοινού στόχου: της εφαρμογής συνθηκών νομιμότητας και διαφάνειας. Μοναδική εξαίρεση η ΕΠΟ, η οποία αρνείται να εφαρμόσει το νόμο. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε συνεχή διάλογο μαζί τους και με τις διεθνείς συνομοσπονδίες, οτι δώσαμε παρατάσεις για να διευκολυνθούν, οτι πραγματοποιήσαμε στις 2 Σεπτεμβρίου τετραμερή σύσκεψη στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, με εκπροσώπους, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ, οτι η ΕΠΟ είχε διαχρονικά αποδεχτεί την απόλυτη υποχρέωση της ύπαρξης Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης (έκανε και σχετική έκδοση το 2016 με εγχειρίδιο οδηγιών προς τα σωματεία), ότι η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ενώπιον FIFA και UEFA να φέρει σε νέα συνάντηση, στις 7 Σεπτεμβρίου, επικαιροποιημένη λίστα με τα ενεργά ποδοσφαιρικά σωματεία ανά ΕΠΣ, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος» είπε.

«Επιπλέον, στη Γενική της Συνέλευση στις 30 Σεπτεμβρίου, προχώρησε σε μια καταστροφική απόφαση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο: Ανέστειλε τα πρωταθλήματα, αποφασίζοντας να βάλει, μαζί με την πλειονότητα των ΕΠΣ – μελών της, ταφόπλακα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Μάλιστα, προχώρησαν ακόμη παραπέρα: αν κάποια ΕΠΣ αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματός της, θα αποβάλλεται από την ΕΠΟ» συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης που υπογράμμισε ότι το 87.5% των σωματείων στη χώρα, έχουν ενταχθεί στο Μητρώο.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι τον Ιανουάριο τα σωματεία θα πάρουν οικονομική ενίσχυση από τη φορολόγηση των κερδών του Στοιχήματος.

«Η ΕΠΟ μας ζητά, μέσω των ΜΜΕ, λίγες ώρες πριν ψηφίσουμε τις διατάξεις για περαιτέρω βοήθεια στα σωματεία που επιθυμούν να είναι νόμιμα, να αναγνωρίσουμε αδιακρίτως και τα παράνομα! Όσα λειτουργούν έως και σήμερα χωρίς Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και χωρίς καμία διάθεση να νοικοκυρευτούν! Η υπευθυνότητά τους ξεχειλίζει! Τόσο… υπεύθυνοι που από τις 2 Σεπτεμβρίου εξαφανίζονται, αρνούνται κάθε διάλογο, αγνοούν τις συστάσεις των FIFA/UEFA, αγνοούν τη βούληση των σωματείων τους, αποφασίζουν αντιδημοκρατικά να διακόψουν τα πρωταθλήματα και τώρα, 40 ημέρες μετά, κάτω από την κατακραυγή και την πίεση της ποδοσφαιρικής τους βάσης, προτείνουν (για να πουν ότι πρότειναν) παράλογα πράγματα» είπε ακόμη αναφερόμενος κατά της ΕΠΟ.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This