Επιλογή Σελίδας

Ο περιφερειακός προπονητής κοριτσιών των ΕΚΑΣΚΕΜ και ΕΚΑΣΔΥΜ, Νίκος Τούφας, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για το αναπτυξιακό των κοριτσιών: «Επειδή έχω μια εικόνα πάρα πολλών ετών απ’ το αναπτυξιακό των αγοριών, θεωρώ ότι το αναπτυξιακό των κοριτσιών τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και καλό είναι να τα κάνει σωστά, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν όρεξη και θέλουν να το οργανώσουν. Θα πρέπει να δώσουμε κι εμείς το κίνητρο στις κοπέλες και στα σωματεία ότι η Ομοσπονδία είναι δίπλα τους, για να πάρουν κι αυτοί τα πάνω τους και να πάρουν το κουράγιο για να συνεχίσουν αυτό που κάνουν ή να το ξεκινήσουν».

Για τα προβλήματα που έχουν: «Στις επαρχίες επειδή είναι ένα γήπεδο σε μία πόλη και θέλει το κάθε σωματείο να έχει τις δικές του ώρες, οπότε η εύρεση ωρών προπόνηση δεν είναι ό,τι πιο εύκολο. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε πολύ καλή συνεργασία και με τις δύο Ενώσεις, την ΕΚΑΣΚΕΜ και την ΕΚΑΣΔΥΜ, και αυτά τα προβλήματα θα τα λύσουμε. Το θέμα είναι να πειστούν και οι γονείς να είναι αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε να τους συμπαραστέκονται και να τους βοηθήσουν τουλάχιστον να πάρουν μια εικόνα και να δουν αν πραγματικά θέλουν να συνεχίσουν».

Για το αν υπάρχει καλή «πρώτη ύλη»: «Υλικό πάντα υπάρχει, το αν θα είναι σούπερ ή όχι θα φανεί. Πανελληνίως πάντα είχαμε παιδιά με ταλέντο. Η δουλειά είναι ο μόνος «οδηγός» για να σε κάνει να νιώθεις άνετα και στο τέλος θα κάνεις το λογαριασμό σου. Η ουσία είναι να βάλεις το πρόγραμμά, να κάνεις τις προπονήσεις και την προσπάθειά σου και στο τέλος θα φανεί αν έχεις κάνει κάτι ή όχι. Η τελευταία μου εντύπωση απ’ τα κορίτσια είναι θετική και απ’ τον αριθμό και απ’ την ποιότητα και κυρίως απ’ την προσπάθεια που κάνουν».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This