Επιλογή Σελίδας


Περιπλέκονται κι άλλο τα πράγματα όσον αφορά την πρόκριση στο WTA Finals για τη Μαρία Σάκκαρη, που μετά την Οστράβα έχασε την ευκαιρία να μαζέψει βαθμούς σε ακόμα ένα 500άρι, αυτό του Σαν Ντιέγκο, χάνοντας και εκεί από τον 1ο γύρο.

Μετά από 96 λεπτά παιχνιδιού και ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, η Vekic επικράτησε της Σάκκαρη με 7-6 (3), 6-1 και πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του San Diego Open.

Θυμίζουμε πως η Vekic ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο Σαν Ντιέγκο, ενώ για τη Σάκκαρη ήταν η πρεμιέρα σήμερα και η πρώτη της αναμέτρηση μετά το υπερατλαντικό ταξίδι για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν ήταν ένας καλός αγώνας για τη Σάκκαρη, παρότι είχε ευκαιρίες να πάρει το 1ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-2 και με 5-3. Στο 9ο game υπέστη νέο break και τελικά ισοφαρίστηκε σε 5-5, με την Vekic αργότερα να κυριαρχεί στο tie-break, όπου η Σάκκαρη συνέχισε να κάνει πολλά “δώρα” στην Κροάτισσα.

Στο 2ο σετ έπαιξε πιο απελευθερωμένα η Vekic και έβαζε περισσότερες μπάλες μέσα, τη στιγμή που η Σάκκαρη συνέχισε να κάνει πολλά λάθη. Γρήγορα έκανε διπλό break και έφτασε να προηγείται με 5-0 η Κροάτισσα, η οποία έσβησε ένα break point και χρειάστηκε το match point, αλλά κράτησε το σερβίς της και στο 7ο game για να τελειώσει το σετ εκεί και να “εξασφαλίσει” την πρόκριση χωρίς να ανησυχήσει καθόλου.

Η Vekic κατάφερε να σώσει τα 5 από τα 7 break points που αντιμετώπισε σήμερα, ενώ συνολικά είχε ένα καλό παιχνίδι, με 19 winners και 13 αβίαστα λάθη. Η Σάκκαρη υπέστη 4 break στο ματς, ενώ την ώρα που είχε ίσους winners με τη Vekic (19), έφτασε και στα 22 αβίαστα λάθη, με τα 7 από αυτά να προέρχονται από διπλά λάθη στο σερβίς της.

Αυτή ήταν η 3η διαδοχική ήττα για τη Σάκκαρη στο tour, μετά από τον τελικό στην Πάρμα από τη Mayar Sherif και την πρεμιέρα της στο Ostrava Open από την Alycia Parks.

Τα πράγματα περιπλέκονται πλέον για τη Σάκκαρη στον στόχο της να προκριθεί στο WTA Finals, ενώ χάθηκε και μια μεγάλη ευκαιρία, αφού θυμίζουμε η παίκτρια που βρίσκεται από πάνω της αυτή τη στιγμή στο Race, Veronika Kudermetova, απέσυρε τη συμμετοχή της από το τουρνουά του Σαν Ντιέγκο.

Παρόλα αυτά η Σάκκαρη θα παραμείνει πίσω από την Kudermetova, στο Νο.9 του Race, και θα χρειαστεί οπωσδήποτε να κάνει νίκες στο 1000άρι της Γουαδαλαχάρα την επόμενη εβδομάδα, ώστε να έχει δυνατότητες πρόκρισης στο WTA Finals. Αυτό θα είναι και το τελευταίο τουρνουά της χρονιάς πριν από το Finals.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This