Επιλογή Σελίδας


Μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, η Elise Mertens επικράτησε της Δέσποινας Παπαμιχαήλ με 5-7, 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Jasmin Open, στο Monastir της Τυνησίας.

Η Mertens κόπιασε πολύ γι’ αυτή την πρόκριση, με την Παπαμιχαήλ να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ειδικά στο 1ο σετ, καταφέρνοντας να κυριαρχήσει στο court και να είναι πιο επιθετική απέναντι σε μια κορυφαίας κλάσης παίκτρια.

Η Παπαμιχαήλ, η οποία προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Monastir μέσα από τα προκριματικά και πανηγύρισε την 3η tour-level νίκη της για να βρεθεί στη φάση των “16”, κατάφερε να ανατρέψει το 2-4 σ’ αυτό το 1ο σετ και να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games.

Η Mertens έκανε ένα πολύ σημαντικό break για την ψυχολογία της στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο κράτησε και το πρώτο της service game με love, για να κάνει το 2-0. Μετά απ’ αυτό άλλαξε τα δεδομένα η Βελγίδα, η οποία έπαιξε πολύ καλύτερα από το 1ο σετ, ενώ όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε και περισσότερα λάθη από τη ρακέτα της Παπαμιχαήλ, που ένιωσε μεγαλύτερη πίεση απ’ ότι είχε στο 1ο σετ. Όλα αυτά έφεραν το 6-1 για την Mertens, που έστειλε γρήγορα την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί μπορεί να επιβλήθηκε με το επίσης φαινομενικά άνετο 6-2, όμως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα για τη Βελγίδα, που έχει φτάσει μέχρι το Νο.12 του κόσμου. Για να κρατήσει το σερβίς της στο 1ο game χρειάστηκε να σώσει 2 break points, ενώ στη συνέχεια έκανε και το break για το 2-0.

Η Παπαμιχαήλ αντεπιτέθηκε και ισοφάρισε σε 2-2, αλλά η Mertens κέρδισε ακόμα ένα πολύ σημαντικό game, σβήνοντας 2 ακόμα break points, για να ανακτήσει το προβάδισμα με 3-2. Κι αφού έχασε 4 break points συνολικά στο 3ο σετ, η Παπαμιχαήλ έχασε και το σερβίς της στη συνέχεια, δυο φορές στη σειρά, με την Mertens να την τιμωρεί για τις χαμένες ευκαιρίες και να φτάνει στο 6-2, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση σε 2 ώρες και 27 λεπτά.

Σίγουρα η ήττα αφήνει μια πικρία την Παπαμιχαήλ, που πρέπει όμως να είναι περήφανη για την εβδομάδα της στο Monastir, όπου κέρδισε κατά σειρά τις Ines Ibbou (6-3, 6-2), Kristina Mladenovic (2-6, 6-2, 6-4) και Lin Zhu (1-6, 7-6, 6-0).

Για 3ο διαδοχικό τουρνουά έπαιξε σε κυρίως ταμπλό WTA διοργάνωσης η Παπαμιχαήλ και για 2η έφτασε μέχρι τη φάση των “16”. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 23 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να ανεβεί στο Νο.152, μόλις 5 θέσεις χαμηλότερα από το career high της. Αν η Karolina Muchova ηττηθεί αύριο από την Caty McNally, θα ανεβεί πιο ψηλά, στο Νο.151.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This