Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Από το πρωί της Παρασκευής 30/9, δημοσιεύματα στο Auto Motor und Sport, αλλά και στη Gazzetta dello Sport, αναφέρουν πως Red Bull και Aston Martin υπερέβησαν το όριο στους προϋπολογισμούς κατά το 2021.

Στην περίπτωση της Red Bull, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η παραβίαση αφορά ποσό ύψους 5 εκ. δολαρίων, με τις πιθανές ποινές (εφόσον αυτό ισχύει) να κυμαίνονται από την καταβολή χρηματικού προστίμου, ως και την αφαίρεση βαθμών από το περυσινό πρωτάθλημα για την ομάδα. 

Με τον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, να δηλώνει κατηγορηματικά πως δεν υπερέβησαν το εν λόγω όριο, ο Toto Wolff απάντησε με δηλώσεις του στο Sky Sports, λέγοντας πως υπάρχει μία ομάδα που ξεπερνά το budget cap, κάτι που αποτελεί πια «κοινό μυστικό» στο paddock:

«Είναι αστείο που το λέει ο Christian αυτό, γιατί εδώ κι εβδομάδες βρίσκονται υπό έρευνα, οπότε ίσως δε μιλάει με τον οικονομικό διευθυντή του.

«Για του λόγου το αληθές, όλοι μας έχουμε ερευνηθεί εξονυχιστικά. Και από όσο γνωρίζουμε, υπάρχει μία ομάδα που έχει μία μικρή παραβίαση του κανονισμού για το όριο στους προϋπολογισμούς, και μία με πολύ μεγαλύτερη, κι αυτή είναι που εξετάζεται εντονότερα.

«Αυτό είναι κοινό μυστικό στο paddock.»

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This