Επιλογή Σελίδας

Στο Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας της περιόδου 1995-96 συναντήθηκαν στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου ο Αιγινιακός και ο Βατανιακός στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής μέρας.

Το ημερολόγιο έδειχνε Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 1995.

Νικητές αναδείχθηκαν  οι γηπεδούχοι του Σωτήρη Χατζηγιοβάνακη με 1-0, χάρη σ’ ένα γκολ του μετέπειτα πρώτου σκόρερ της κατηγορίας Παύλου Προβατίδη (πέτυχε συνολικά 27 γκόλ) στο β’ ημίχρονο. Οι Αιγινιώτες τη σεζόν αυτή ήσαν εντυπωσιακοί και την τελείωσαν  αήττητοι, με 25 νίκες και 5 ισοπαλίες. Σημείωσαν 91 τέρματα και είχαν παθητικό μόλις 12, κατακτώντας επάξια τον τίτλο και ανέβηκαν στη Δ’ Εθνική κατηγορία, δημιουργώντας ένα ακατάρριπτο έως και σήμερα ρεκόρ στην Ένωση μας.

Στα αξιοσημείωτα του συγκεκριμένου αγώνα που ήταν σημαντικός και για τις δύο ομάδες αποτέλεσαν πέντε γεγονότα:

α) Β’ βοηθός διαιτητή έπαιξε ο Γενικός γραμματέας της ομάδας του Αιγινίου, Γιώργος Καρανικόλας (βετεράνος Διαιτητής του ΣΔΠΝ Πιερίας από το 1985 έως το 1988), διότι ο ορισθείς επόπτης κ. Άρης Οφίδης δεν προσήλθε στο γήπεδο, κατόπιν κοινής συμφωνίας των διαγωνιζομένων σωματείων. Ο εν λόγω παράγοντας συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα διοικητικά του συλλόγου μέχρι και τις σημερινές μέρες ακατάπαυστα (πρωτοξεκίνησε το 1990).
β) Ο Διαιτητής κ. Δημήτρης Καλαϊτζής (α’ Βοηθός ήταν ο κ. Δημήτρης Νταμπώσης που ως γνωστόν μετά έφθασε να σφυρίζει στην Super League) απέβαλε στο 75′ με δεύτερη κίτρινη τον Γιάννη Μυστακίδη του Βατανιακού, ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε νωρίτερα στον Αιγινιακό στη Δ’ Εθνική κατηγορία των περιόδων 1988-89, 1990-91 και ενδιάμεσα 1989-90 στη Γ’ Εθνική.

γ) Οι ποδοσφαιριστές του Βατανιακού Τριαντάφυλλος Καραβίδας και Δημήτρης Καστανάρας που έδωσαν το παρών τους σ’ αυτό το ματς φόρεσαν με μεγάλη επιτυχία τη φανέλα του Αιγινιακού λίγο αργότερα.

δ) Ο 14χρόνος τότε Νίκος Παππάς ήταν στην 16αδα του Αιγινιακού και μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη (το επίσημο ντεμπούτο του το έκανε στην πρεμιέρα του ίδιου πρωταθλήματος με την ΑΕ Ποντίων Κατερίνης με σκόρ 3-2). Ο δυναμικός αμυντικός παίζει και τώρα στο Αιγίνιο, προσφέροντας τα μέγιστα, ύστερα από μια μεγάλη καριέρα στο επαγγελματικό Ποδόσφαιρο σε Πιερικό, Λύκους, Εθνικό Κατερίνης και με τον Εθνικό  Νέου Κεραμιδίου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

ε) Ο γκολκίπερ της εποχής εκείνης των Κυανολεύκων, Θάνος Τόλιος, γεννημένος το 1976 μετά από μεγάλη παρουσία σε πολλές ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής κατηγορίας εν έτει 2022 “κάθεται”  κάτω από τα δοκάρια της Αναγέννησης Κολινδρού.

Για επίλογο να σημειώσουμε ότι 27 έτη πριν… στην διεξαγωγή των τοπικών πρωταθλημάτων υπήρχε μια κανονικότητα και ομαλότητα, αφού στην αντίστοιχη με την σημερινή ημερομηνία είχαμε ήδη διανύσει την τρίτη αγωνιστική, όπως προαναφέρθηκε στην αρχή, ενώ τώρα η έναρξη τους βρίσκεται στον “αέρα”, όπως γνωρίζετε όλοι.

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

IMG_20220929_173610

1) Ο Αιγινιακός της περιόδου 1995-96 που αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α’ κατηγορία της Πιερίας

Όρθιοι από αριστερά: Ο αείμνηστος Γενικός αρχηγός Γιάννης Παραλυκίδης, Σ. Βελησιώτης, Θ. Τόλιος, Α. Παπαργυρίου, Τ. Παπαδόπουλος, Κ. Κοντόπουλος (αρχηγός), Σ. Παπουτσής, Π. Ηλβανίδης, Σ. Καραγεώργος, Β.  Παντελίδης, Γιώργος Καρανικόλας (Γενικός γραμματέας).

Καθήμενοι από αριστερά: Α. Κοντούλης, Κ. Σερδάρης επίσης αείμνηστος, Δ. Κουτσιμάνης, Ν. Μπαμπέτας, Π. Προβατίδης, Μ. Μαυρίδης και Ν. Παππάς.

Απουσιάζουν από τη φωτό οι Π. Κουτσουράς, Χ Μαστοροτάσιος, Π. Γιαγκίδης, Χ. Αδαμαντίδης, Β. Ζαλοκώστας και ο πολύπειρος σέντερ φορ από τα Γιαννιτσά, Πολυχρόνης Τσαλκιτζής.

IMG_20220929_173047_1

2) Το φύλλο αγώνα του Αιγινιακος – Βατανιακός 1-0.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This