Επιλογή Σελίδας


Το 2 στα 2 έκανε στην Πάρμα η Μαρία Σάκκαρη, η οποία χρειάστηκε και σήμερα την ανατροπή, επικρατώντας της Arantxa Rus με 3-6, 6-2, 6-3.

Η 27χρονη Ελληνίδα τενίστρια, Νο.1 στο ταμπλό του Emilia-Romagna Open και Νο.7 στην παγκόσμια κατάταξη, ανέβασε την απόδοσή της και σήμερα, όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, για να πάρει την 4η νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στη Rus.

Η 31χρονη Ολλανδέζα, η οποία βρίσκεται στο Νο.114 του κόσμου, είχε σε πολύ καλή μέρα το σερβίς της και μπόρεσε να βασιστεί σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Στο 1ο σετ κατάφερε να κάνει ένα break πολύ νωρίς και αυτό ήταν αρκετό για να την οδηγήσει μέχρι την κατάκτησή του.

Συγκεκριμένα, η Rus έσβησε ένα break point στο 1ο game για το 1-0, στη συνέχεια “έσπασε” το σερβίς της Σάκκαρη, στην 3η της ευκαιρία, για να κάνει το 2-0, ενώ έσωσε 2 ακόμα break points στο 3ο game, κάνοντας το 3-0.

Στο 7ο game ήρθε ξανά αντιμέτωπη με break points η Ολλανδέζα, αλλά επέστρεψε από το 15-40 και κράτησε ξανά το σερβίς της, διαμορφώνοντας το 5-2. Αφού έσβησε και τα 5 break points που αντιμετώπισε σ’ αυτό το 1ο σετ, η Rus σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 στο 9ο game.

Η Σάκκαρη χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του 2ου σετ, για να κρατήσει το σερβίς της σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Αργότερα η Ελληνίδα πήρε ένα πολύ σημαντικό break, το πρώτο της στον αγώνα, για να προηγηθεί με 3-1 και να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες γι’ αυτή την ανατροπή. Στο 7ο game έσβησε ένα ακόμη break point η Μαρία, η οποία έφτασε στο 5-2 και με νέο break στο 8ο game κατέκτησε το 2ο σετ με 6-2.

Συνέχισε να είναι αισθητά καλύτερη η κορυφαία Ελληνίδα παίκτρια όλων των εποχών και στο 3ο σετ, στο οποίο “έσπασε” τη Rus στο 4ο game για το 3-1, ενώ δεν αντιμετώπισε κανένα break point στο δικό της σερβίς.

Είχε ευκαιρία και για το διπλό break η Σάκκαρη, η οποία τελικά χρειάστηκε να σερβίρει για τη νίκη της και το έκανε σε ένα αρκετά αγχωτικό 9ο game, όπου έσωσε ένα break point και έδειξε χαρακτήρα, “κλειδώνοντας” τελικά τη νίκη στο 2ο match point της.

2 ώρες και 36 λεπτά έμεινε σήμερα στο court η Σάκκαρη, η οποία και στην πρεμιέρα της τη Δευτέρα είχε χρειαστεί 2 ώρες και 45 λεπτά, μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Ουκρανής qualifier, Kateryna Baindl. Θυμίζουμε πως αυτό είναι το πρώτο τουρνουά στο χώμα για την Ελληνίδα από το τέλος του Μαΐου και το Roland Garros.

Στα προημιτελικά του 250αριού της Πάρμας, όπου συμμετέχει για 1η φορά, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Maryna Zanevska από το Βέλγιο, που κέρδισε νωρίτερα την Dalma Galfi με το εμφατικό 6-1, 6-3.

Η γεννημένη στην Ουκρανία Zanevska, δεν έχει κανένα χαμένο σετ μέχρι τώρα στο τουρνουά, αφού στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τη Νο.8 του ταμπλό, Lucia Bronzetti, με 6-3, 6-2. Αυτή θα είναι η πρώτη συνάντηση της 29χρονης Βελγίδας, Νο.97 στον κόσμο, με τη Σάκκαρη στο tour.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This