Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

O Guanyu Zhou έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 φέτος με την ομάδα της Alfa Romeo, και θα συνεχίσει μαζί της και το 2023.

Σε 16 αγώνες ως τώρα, ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην ιστορία του σπορ έχει 6 βαθμούς, με καλύτερο τερματισμό την 8η θέση στο Καναδικό GP.

Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε σχετικά: «Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Zhou. Από την πρώτη μέρα με την ομάδα, στο τεστ του Άμπου Ντάμπι πέρυσι, με εντυπωσίασε με την προσέγγισή του στη δουλειά και αυτό είναι πάντα ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό. Ξέραμε ότι ήταν γρήγορος, αλλά ο τρόπος που προσαρμόστηκε στη Formula 1 σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ήταν μια από τις καλύτερες εκπλήξεις της σεζόν μας. Είναι πολύ ωραίος τύπος, σε όλους στην ομάδα αρέσει τόσο η προσωπικότητα όσο και η συμπεριφορά του. Είχε την ταπεινότητα να κάνει ερωτήσεις και να μάθει, από τους μηχανικούς καθώς και από τον Valtteri, και την ευφυΐα να εφαρμόσει όλες τις πληροφορίες που πήρε για να βελτιώσει αγώνα με αγώνα. Θα έχει αυτή την εμπειρία για να αξιοποιήσει την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε την ομάδα μας».

Κι ο οδηγός συμπλήρωσε: «Είμαι χαρούμενος και ευγνώμων στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN για την ευκαιρία να είμαι μέλος της ομάδας για άλλη μια σεζόν. Το να φτάσω στη Formula 1 ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και η αίσθηση του να αγωνίζομαι για πρώτη φορά σε έναν αγώνα θα ζει μέσα μου για πάντα: η ομάδα με υποστήριξε απίστευτα, με καλωσόρισε από την πρώτη μέρα και με βοήθησε να προσαρμοστώ στην πιο περίπλοκη σειρά του μηχανοκίνητος αθλητισμός. Θέλω να πετύχω περισσότερα σε αυτό το άθλημα και με την ομάδα, και η σκληρή δουλειά που έχουμε συγκεντρώσει από την αρχή της χρονιάς είναι μόνο το πρώτο βήμα προς το σημείο που θέλουμε να είμαστε την επόμενη σεζόν. Υπάρχουν ακόμα πολλά να μάθουμε, πολλά να αναπτύξουμε, αλλά είμαι σίγουρος για τη δουλειά μας. Ανυπομονώ για το επόμενο κεφάλαιο της κοινής μας πορείας».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This