Επιλογή Σελίδας

Του Παναγιώτη Γκαμπράνη

Το διπλό μεταγραφικό ενδιαφέρον για τον Ντάνιελ Μαντσίνι από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και από την Κοπεγχάγη που υποσχέθηκε να επιστρέψει με γραπτή προσφορά, αλλά δεν θα… προλάβει, έμεινε στην κορυφή της επικαιρότητας για τον οργανισμό του Άρη τις τελευταίες μέρες και όχι άδικα.

Ο Αργεντινός εξτρέμ είναι με διαφορά ο κορυφαίος της περσινής σεζόν, ίσως και της φετινής, μαζί με τον Πάλμα. Οι πρώτες συζητήσεις έγιναν, αλλά η διαπραγμάτευση διακόπηκε όταν ο Θόδωρος Καρυπίδης κατάλαβε ότι ο Άρης χάνει περισσότερα από όσα κερδίζει στην παρούσα φάση από την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Η προσφορά από τους Άραβες ήταν δελεαστική, δεν ήταν όμως αυτή στην οποία ο διοικητικός ηγέτης του Άρη δεν θα μπορούσε να αρνηθεί, σε αντίθεση με τον Μαντσίνι, που πίεζε για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή για να μην χάσει τα πετροδόλαρα.

Έτσι θα έρθει μεγαλύτερη πρόταση

Είναι γεγονός πάντως πως με ένα ποσό κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία οι 600.000 χιλιάδες θα πήγαιναν στην γαλλική Μπορντό που είχε κρατήσει ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης (το 1/4 της συνολικής μεταγραφής) ο Άρης θα έβαζε χρήματα στα ταμεία του. Δεν είχε ξεκαθαρίσει όμως το καθεστώς της μεταγραφής, ο Άρης κινδύνευε να εγκλωβιστεί και στο τέλος να πιεστεί να δώσει τον Μαντσίνι με μικρότερο όφελος και η κίνηση του Καρυπίδη έδωσε τη λύση.

Ο Μαντσίνι κατάλαβε για ποιον λόγο δεν μπορεί να φύγει, θα δει τις απλολαβές του να μεγαλώνουν για να αισθανθεί πολύτιμος και παράλληλα αυτός είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει μελλοντικά σε μία μεγαλύτερη μεταγραφή. Αρκεί ο Αργεντινός να κρατήσει ψηλά τις επιδόσεις του, όπως κάνει τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Μπορώ να καταλάβω τον Μαντσίνι

Ο Μαντσίνι είχε ενθουσιαστεί με το συμβόλαιο που του πρότειναν οι Άραβες και μπορώ εύκολα να τον καταλάβω. Μια περιουσία σε τρία χρόνια, που στον Άρη θα χρειαζόταν δέκα για να τα βγάλει. Δεν τα βρίσκει αυτά τα χρήματα στην Ευρώπη και δεν ξέρει τι του ξημερώνει η επόμενη μέρα ή αν θα έχει μελλοντικά ξανά αυτή την ευκαιρία. Σε τρία χρόνια θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ευρώπη σε ηλικία 29 χρόνων με γερό κομπόδεμα. Καθόλου άσχημα. Η οικονομική αναπροσαρμογή στις απολαβές του χρυσώνει το χάπι, ενώ ο Μαντσίνι θα συνεχίσει πλέον σε πολύ καλύτερο πρωτάθλημα, δεν θα χρειαστεί να αλλάξει περιβάλλον και θα είναι πιο εύκολο να δημιουργήσει συνθήκες μεταγραφής για τον εαυτό του.

Αλλά κι ο Άρης δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει

Όμως και ο Άρης όφειλε να είναι προσεκτικός. Διαφορετικά υπήρχε ενδεχόμενο να βρεθεί ακάλυπτος. Εξτρέμ έχει πολλούς, όχι όμως με τα χαρακτηριστικά του Μαντσίνι και ο κόσμος του Άρη πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ της παραμονής του Αργεντινού. Πλέον ο Μαντσίνι, με ισχυρό συμβόλαιο,  μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας του Άρη για την κατάκτηση ενός τίτλου.

Και κάτι για τα διαρκείας και τον Καρυπίδη

Ο Θόδωρος Καρυπίδης λειτούργησε ώριμα και πήρε μια δύσκολη απόφαση. Θα μπορούσε να είχε αποδεχτεί την πρόταση και να βάλει τα χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο. Δεν θα τον αδικούσε κανείς, καθώς στο τέλος της μέρας, αυτός κάνει τον λογαριασμό.

Και είναι γεγονός πως είχε το πάτημα. Πριν από μερικές μέρες ολοκληρώθηκε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας και ο Άρης έκλεισε στα 4.800, αριθμός που δεν είναι κολακευτικός. Ασφαλώς έγιναν λάθη στην πολιτική των διαρκείας, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο Άρης τερματίζει στην 3η θέση της βαθμολογίας, ο αριθμός είναι απροσδόκητα χαμηλός. Και τα διαρκείας προσφέρουν ρευστό σε κάθε διοίκηση για να κάνει τον προγραμματισμό της από την αρχή της σεζόν.

Πηγή: Sportday

Pin It on Pinterest

Shares
Share This