Επιλογή Σελίδας

Στην Γ’ Εθνική θα βρίσκεται για ακόμα μία χρονιά ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, με την ομάδα της Πιερίας να έχει καταφέρει να ξεχωρίσει σε ένα δύσκολο καλοκαίρι για την επαγγελματική της οργάνωση αλλά και τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, κ. Στέλιος Καλαϊτζίδης, αναφέρθηκε στο πλάνο που «τρέχει» εδώ και μια πενταετία ο Εθνικός Νέου Κεραμιδίου, στη γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας αλλά και στους τρεις μεγάλους στόχους που έχουν τεθεί για τη νέα σεζόν. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Πριν από πέντε χρόνια θέσαμε σε λειτουργία το πλάνο μας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, στην 3η πλέον χρονιά μας στη Γ’ Εθνική. Βάλαμε κάποιους στόχους τους οποίους και καταφέραμε, να μείνουμε στην κατηγορία και να «χτίσουμε» μια ομάδα με νέα παιδιά που σταδιακά θα εξελιχθούν και θα αποτελέσουν τη βάση μας μακροχρόνια. Πλέον γνωρίζοντας και την δομή που θα έχει το νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έχουμε ήδη δουλέψει με αυτά τα παιδιά τα προηγούμενα χρόνια ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και να διεκδικήσουμε το κάτι παραπάνω».

Οι μεταγραφές έμπειρων παικτών

«Κάναμε κάποιες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αποκτώντας έμπειρους ποδοσφαιριστές με παραστάσεις από παραπάνω κατηγορίες. Στόχος μας είναι να τους προσφέρουμε αυτή την ηρεμία που χρειάζεται, για να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο σε ένα ιδανικό περιβάλλον, χωρίς να αγωνιούν για την τήρηση των συμφωνιών και οτιδήποτε άλλο έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Θέλουμε ουσιαστικά να τους δώσουμε χώρο να παίξουν ποδόσφαιρο και να βοηθήσουν τα νέα παιδιά να εξελιχθούν με τις συμβουλές και τις παραστάσεις τους».

Οι τρεις στόχοι της σεζόν

«Οι στόχοι που έχουμε θέσει για την την τρίτη μας χρονιά στην Γ’ Εθνική είναι ξεκάθαροι. Πρώτον, να τερματίσουμε πάνω από την εξάδα. Δεύτερον, τουλάχιστον ένας παίκτης της ομάδας να φύγει για σύλλογο πρώτης κατηγορίας, είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Τρίτον, θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο Πιερίας».

Η γενικότερη φιλοσοφία του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου

«Θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά της περιοχής τον κατάλληλο χώρο για να παίξουν ποδόσφαιρο μέσα σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Έχουμε τα δικά μας γήπεδα με χορτάρι, γυμναστήριο και χώρους χαλάρωσης, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία και γενικά προσπαθούμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια σε ένα νεαρό ποδοσφαιριστή για να μπορέσει να εξελιχθεί».

Οι ακαδημίες

«Κάτι που θέλαμε να στήσουμε μελλοντικά, συγκυριακά έγινε από φέτος. Καταφέραμε λοιπόν να οργανώσουμε τα αναπτυξιακά τμήματα της ομάδας, στα οποία 84 νεαροί αθλητές αυτή τη στιγμή έχουν τη δυνατότητα να διαδαχθούν σωστά το ποδόσφαιρο από έμπειρους προπονητές. Στόχος μας, να αποκτήσουν ως πρότυπα τους παίκτες της ανδρικής ομάδας και μελλοντικά να τη στελεχώσουν εκείνοι, σύμφωνα με το πλάνο που ήδη εφαρμόζεται. Τα σχόλια των γονέων μέχρι στιγμής είναι τα καλύτερα και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτό τον άξονα».

Πηγή: Mikriliga

Pin It on Pinterest

Shares
Share This