Επιλογή Σελίδας


Δεν ξεκίνησε ιδανικά την πορεία της στο Emilia-Romagna Open της Πάρμας η Μαρία Σάκκαρη, πήρε όμως το ζητούμενο, τη νίκη εις βάρος της Ουκρανής Kateryna Baindl, Νο.124 στον κόσμο, με 6-7 (2), 6-2, 6-3.

Χρειάστηκε να μείνει στο court για σχεδόν 3 ώρες η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο.1 στο ταμπλό του 250αριού της Πάρμας, καθώς αυτή ήταν η πρώτη της αναμέτρηση στο χώμα μετά από το Roland Garros και δεν βρήκε από την αρχή το παιχνίδι της.

Στο 1ο σετ, παρόλο που προηγήθηκε με 3-1 βρέθηκε πίσω με 3-5. Κατάφερε να ισορροπήσει ξανά τα πράγματα και να κάνει το 5-5, έχασε όμως τριπλό set point στο 5-6, 0-40 και είδε το 1ο σετ να χάνεται μέσα από τα χέρια της, αφού η Baindl το έστειλε στο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-2 και έχοντας κερδίσει τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του σετ, έκανε μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Η συνέχεια ωστόσο ήταν πολύ διαφορετική, με τη Μαρία να ανεβάζει στροφές και να αλλάζει από νωρίς τα δεδομένα στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 2-0. Είχε χαμένες ευκαιρίες και για το διπλό break η Ελληνίδα, που το έκανε τελικά στο 7ο game, για να ολοκληρώσει το σετ λίγο μετά με 6-2.

Στο αποφασιστικό σετ πήρε ξανά τα ηνία από νωρίς, κάνοντας το 2-0 και αργότερα το 4-1 με double break. H 28χρονη Ουκρανή, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της στο τουρνουά της Πάρμας, μείωσε σε 4-3, αλλά η Σάκκαρη κέρδισε τα 2 επόμενα games και ολοκλήρωσε το παιχνίδι σε 2 ώρες και 45 λεπτά.

Την Τετάρτη θα επιστρέψει στη δράση η Σάκκαρη, η οποία θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αυριανής αναμέτρησης, μεταξύ της Panna Udvardy και της Arantxa Rus, για μια θέση στην προημιτελική φάση του Emilia-Romagna Open.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This