Επιλογή Σελίδας

Την απόκτηση του Έντριτ Ιμπίσι ολοκλήρωσε ο Πιερικός. Ο 25χρονος Σουηδός που συμμετείχε στην προετοιμασία του Πιερικού το τελευταίο διάστημα, τελικά έπεισε με τις δυνατότητές του τον Λεωνίδα Μπίλη, ο οποίος “άναψε” το “πράσινο φως” για την ένταξή του στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Ιμπίσι ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του διαδρομή από τα τμήματα υποδομής της σουηδικής Halmstad το 2015 και ακολούθως πέρασε από τις επίσης σουηδικές Vinbergs IF και Halmia (2020-2021). Στη συνέχεια εντάχθηκε στην ισλανδική Kórdrengir (2021, 2η κατηγορία) και μετέπειτα ακολούθησε η γερμανική TSV Essingen (6η κατηγορία,)από την οποία έμεινε ελεύθερος στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Αγωνίζεται κυρίως ως κεντρικός αμυντικός, όμως μπορεί να καλύψει επίσης τις θέσεις του αμυντικού μέσου και του δεξιού οπισθοφύλακα.

Παράλληλα, στις προπονήσεις του Πιερικού μετέχει ο 20χρονος μεσοεπιθετικός, Βασίλης Ντότης. Παίζει κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όμως μπορεί να παίξει και δεξιά αλλά και πίσω από τον σέντερ φορ.

Ο Ντότης αναδείχθηκε από τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, με τον οποίον αναδείχθηκε πρωταθλητής Super League Κ17 τη σεζόν 2018-2019.

Ακολούθως, γεύτηκε την εμπειρία του εξωτερικού, παίζοντας στην Α’ Σλοβακίας με τη Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε έχοντας 4 συμμετοχές (87 λεπτά) στο δεύτερο μισό της σεζόν 2020-2021 και 11 συμμετοχές την περασμένη περίοδο (222 λεπτά). Επίσης είχε 1 συμμετοχή (29 λεπτά) και 1 γκολ στο κύπελλο Σλοβακίας. Από την σλοβακική ομάδα

Στη σλοβακική ομάδα υπάρχει ισχυρή ελληνική “παροικία” (το 2019-2020 πέρασαν από εκεί οι Δημήτρης Κωνσταντινίδης και Λάζαρος Ρότα) και ο Ντότης την πρώτη χρονιά είχε συμπαίκτες τους Πολυδεύκη Βολανάκη, Δημήτρη Σιώπη, Γιώργο Νεοφυτίδη, Δημήτρη Πόποβιτς, Χρήστο Κουντουριώτη αλλά και τον Κύπριο Ντανίλο Σπόλιαριτς ενώ την περυσινή περίοδο, ο Δότης συνυπήρξε στο ρόστερ με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Πιερικού, Πάμπλο Γκαγιέχο.

Ο Ντότης, επίσης, είναι διεθνής με την εθνική παίδων το διάστημα 2018-2019.

Ο ποδοσφαιριστής θα συμμετάσχει στο κυριακάτικο φιλικό με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου και αν ικανοποιήσει με την απόδοσή του τον Λεωνίδα Μπίλη είναι πιθανόν να αποκτηθεί.

Τέλος, μετά τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη που αποκτήθηκε από τον ΓΑΣ Σβορώνου, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που μετείχε στην προετοιμασία της ομάδας του Πιερικού δε θα συνεχίσει. Ο λόγος γίνεται για τον Άγγελο Σεϊταρίδη που πέρυσι έπαιζε στην Κ20 του Πιερικού και πλέον θα αναζητήσει τον επόμενο “σταθμό” στην ποδοσφαιρική του διαδρομή.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This