Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

O Yuki Tsunoda θα συνεχίσει για τρίτη χρονιά να είναι οδηγός της AlphaTauri, όπως ανακοίνωσε κι επίσημα η ομάδα.

Ο Ιάπωνας οδηγός βρέθηκε για πρώτη φορά στη Φαέντσα το 2021, ως μέλος τόσο της ακαδημίας νέων οδηγών της Red Bull, όσο κι ως «προστατευόμενος» της Honda.

Μετά από μία σεζόν στην οποία έχει 11 βαθμούς και βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας ως τώρα, ο Tsunoda παίρνει την ευκαιρία του για ακόμη έναν χρόνο.

Ο ίδιος δήλωσε: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Red Bull, τη Honda και τη Scuderia AlphaTauri που συνέχισαν να μου δίνουν την ευκαιρία να οδηγώ στη F1. Έχοντας μετακομίσει στην Ιταλία πέρυσι, για να είμαι πιο κοντά στο εργοστάσιο, νιώθω πραγματικά μέρος της ομάδας και χαίρομαι που συνεχίζω να αγωνίζομαι μαζί τους το 2023. Φυσικά, η σεζόν του 2022 δεν έχει τελειώσει ακόμα και εμείς συνεχίζω να πιέζω σκληρά στη μάχη της μεσαίας γραμμής, οπότε είμαι πλήρως συγκεντρωμένος στο να το τελειώσω σε υψηλό επίπεδο και μετά θα ανυπομονούμε για την επόμενη χρονιά».

Ο Franz Tost πρόσθεσε: «Όπως έχουμε δει από τότε που ήρθε μαζί μας πέρυσι, ο Yuki είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και έχει βελτιωθεί πολύ αυτή τη σεζόν. Όπως λέω πάντα, ένας οδηγός χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να κατανοήσει πλήρως τη Formula 1, οπότε είμαι χαρούμενος που του δόθηκε ο χρόνος για να δείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Επιπλέον, είναι απόδειξη του Dr. Marko και του προγράμματος οδηγών του ότι είμαστε σε θέση να αναδείξουμε αυτά τα νεαρά ταλέντα από τις junior κατηγορίες και να τα αναπτύξουμε. Θα ήθελα μαζί με τον Yuki να ευχαριστήσω τη Red Bull και την AlphaTauri, καθώς και τη Honda, για τη συνεχή υποστήριξή τους και που του επέτρεψαν να μείνει μαζί μας για ακόμη έναν χρόνο».

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι ποιος θα βρεθεί στο άλλο cockpit για το 2023, καθώς ο Pierre Gasly αναμένεται να μεταβεί στην Alpine. Επικρατέστερος αντικαταστάτης του είναι ο Nyck de Vries, που πρόσφατα είχε συνάντηση με τον Helmut Marko στην Αυστρία.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This