Επιλογή Σελίδας


Του Νικήτα Καβουκλή

Μετά από μια δεκαετία απουσίας από τη σειρά, η φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, Κροατία, επιστρέφει στο FIFA 23. Την είδηση επιβεβαίωσαν μέσω Twitter, τόσο η EA, όσο και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας της Αδριατικής.

Η τελευταία εμφάνιση της Κροατίας σε παιχνίδι της EA Sports ήταν στο FIFA 12 και ο λόγος έχει να κάνει με χρηματικές διαφορές.

“Ο λόγος για τον οποίο η Κροατία δεν είναι στο FIFA 19 είναι επειδή η Κροατική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η EA δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία που θα ικανοποιούσε και τις δύο πλευρές”, είπε τότε στο Eurogamer ο Τόμισλαβ Πάτσακ, εκπρόσωπος της Κροατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

«Προφανώς, εκτιμούμε τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου το 2018 περισσότερο από ό,τι η EA με την προσφορά της και θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την αξία και την εικόνα της κροατικής ομάδας και των παικτών μας. Κατανοούμε και μοιραζόμαστε την απογοήτευση των παικτών και ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί στο μέλλον – η HNS είναι περισσότερο από ανοιχτή σε αυτό και ελπίζουμε ότι η EA θα ακούσει επίσης τους πελάτες της και θα σεβαστεί την επιθυμία τους να έχουν την Κροατική ομάδα διαθέσιμη στο παιχνίδι».

Εν ολίγοις, η Κροατία δεν ήταν ευχαριστημένη με το ποσό των χρημάτων που είχε προσφέρει η EA στην ομοσπονδία της για να λάβει τις επίσημες άδειες για την εν λόγω εθνική ομάδα. Δημοσιεύματα εφημερίδων το 2012 ανέφεραν ότι η EA πρόσφερε στην Κροατία το “ασήμαντο” ποσό των 100.000 ευρώ. Ο Νταβόρ Σούκερ, ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών της Κροατίας και πρώην πρόεδρος της Κροατικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, φέρεται να χλεύασε την προσφορά και αρνήθηκε να συνεχίσει τις συνομιλίες.

Προφανώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει (ο Σούκερ αντικαταστάθηκε) και τώρα υπεγράφη συμφωνία.

Πηγή: Enterinty

Pin It on Pinterest

Shares
Share This