Επιλογή Σελίδας


Η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε σήμερα αυτό που ξέρει πολύ καλά και προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, για πέμπτη φορά στην καριέρα της. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια στην πρώτη ημέρα της διοργάνωσης στο Μόναχο συμμετείχε στον πρωινό προκριματικό του επί κοντώ, όπου ξεπέρασε τα 4,50 μ. επίδοση που ήταν αρκετή να της δώσει την πρόκριση. Η αθλήτρια, επηρεασμένη από την ώρα διεξαγωγής του αγωνίσματος – έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν της αρέσει να αγωνίζεται πρωί – άργησε να βρει το ρυθμό της, αφού χρειάστηκε να κάνει τρία άλματα στα 4,40 μ. και μάλιστα στο τρίτο έγκυρο άλμα της ο πήχης κουνήθηκε. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ στη συνέχεια πέρασε με την πρώτη ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,50 μ., όπου δεν είχε πρόβλημα να το περάσει εύκολα. Η Στεφανίδη συμμετείχε στον προκριματικό του Ελσίνκι, όπου ακυρώθηκε, ήταν δεύτερη το 2014 στη Ζυρίχη και πρώτη το 2016 στο Άμστερνταμ και το 2018 στο Βερολίνο.

Σε αντίθεση με την Στεφανίδη, η Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσε να υπερβεί το 4,50 μ. κι έτσι έμεινε εκτός τελικού έχοντας καλύτερο άλμα στα 4,40 μέτρα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πέρασε τα 4,40 μ. με την τρίτη και αυτό της στοίχισε την πρόκριση, αφού τέσσερις αθλήτριες προκρίθηκαν στον τελικό με το ίδιο ύψος. Η αθλήτρια, η οποία στη διάρκεια της χρονιάς αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες είχε καλό άλμα στην τρίτη προσπάθεια στα 4,50 μ., ωστόσο ο πήχης δεν της …έκανε το χατίρι.

Την πρόκριση στον τελικό πήραν τα αναμενόμενα φαβορί, ανάμεσα σε αυτά η Τίνα Σούτει, μία από τις αθλήτριες που θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της Τετάρτης.

Δείτε αναλυτικά, πατώντας εδώ, τα αποτελέσματα στον προκριματικό του επί κοντώ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This