Επιλογή Σελίδας

Πλούσιο είναι το «μεταγραφικό πακέτο» ανάμεσα στον Αιγινιακό και τον ΜΑΣ Παλιάμπελα, αφού περιλαμβάνει πολλές μετακινήσεις παικτών ένθεν και ένθεν.

Ακόμα υπήρχε μικρότερο «πάρε δώσε» από τη Δόξα Αιγινίου στους «πορτοκαλί».

Ο Αντώνης Μανωλόπουλος αριστερός πλάγιος μπακ άνοιξε τον χορό της συνεργασίας που διήρκεσε αρκετά χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Ακολούθησε ο Γιάννης Μαντίκος κι αυτός αριστερός μπακ, στη Δ’ Εθνική Γατηγορία προερχόμενος από τους ερασιτέχνες του Πιερικού.

Στην συνέχεια, έρχονται στο Αιγίνιο ο γκολκίπερ Θάνος Τόλιος που έκανε μεγάλη καριέρα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και παίζει σήμερα στην Αναγέννηση Κολινδρού και ο αείμνηστος επιθετικός Κώστας Σερδάρης, ικανότατος ποδοσφαιριστής που «έφυγε» άδοξα σε τροχαίο δυστύχημα σε πολύ μικρή ηλικία.

Αργότερα ο Ηλίας Πολύζος φοράει τα κυανόλευκα του Αιγινίου και αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας με είκοσι οκτώ γκολ.

Ο Γιώτης Γερμανίδης, αξιόλογος επιθετικός παίρνει την «σκυτάλη» και έχει πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στον Αιγινιώτικο σύλλογο.

Αρκετά χρόνια πριν ο Νίκος Δελής παίρνει μεταγραφή στη Δόξα Αιγινίου.

Αντίθετα, οι πρώτοι που ανοίγουν λογαριασμό στο δρομολόγιο Αιγίνιο – Παλιάμπελα είναι ο Τάκης Λύτρας και ο Ιορδάνης Κουντούρης από την Σφενδάμη έπαιξαν στο Αιγίνιο τη δεκαετία του 1970.

Από τη Δόξα Αιγινίου ο επιθετικός Πάνος Δερματάς και ο αμυντικός Γιώργος Καρανικόλας αλλάζουν «στρατόπεδο» και γίνονται κάτοικοι Παλιάμπελων.

Σειρά παίρνει μια μαζική μετακίνηση Αιγινιωτών παικτών που έπαιζαν στον Μέγα Αλέξανδρο Μεγάλης Γέφυρας, τη θυγατρική ομάδα του Αιγινίου και πηγαίνουν στα Παλιάμπελα, εκ των οποίων ορισμένοι επιστρέφουν στην ομάδα του Αιγινίου λίγο μετά. Αποστόλης Κοντούλης, Τάσος Παπαδόπουλος, Αποστόλης Αργυρόπουλος -και οι τρεις προαναφερθέντες γύρισαν στον Αιγινιακό όπου έκαναν εξαιρετική καριέρα προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες- Νίκος Τσάρας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Καρτάλης, Παναγιώτης Χατζηγιοβάνακης κ.α.

Ο παλιός τερματοφύλακας του Αιγινιακού, Μιχάλης Κισσούδης, συνεχίζει στον ΜΑΣ και ο Πέτρος Τερζής, που επί σειρά ετών ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του Αιγινίου, μετακομίζει στα Παλιάμπελα και συμβάλλει αποφασιστικά στην μεγάλη διάκριση της ιστορίας τους, όταν την περίοδο 1994-95 ανέβηκαν στην Α” κατηγορία της Ένωσής μας.

Από την Δόξα Αιγινίου στα Παλιάμπελα παίζουν οι Χρήστος Μαγούδης και Παρασκευάς Μηλκούδης.

Ο ΜΑΣ Παλιάμπελα εδώ και πολλά χρόνια είναι εκτός των πινάκων των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Πιερίας, με φυσικό επακόλουθο να τελειώσουν αυτές οι μεταγραφικές κινήσεις που τις περισσότερες φορές ήταν υπόθεση λίγων λεπτών, ενώ δεν έλειπαν και ελάχιστες περιπτώσεις που οι παράγοντες προέβαλαν διάφορους λόγους προκειμένου ν’ αποτρέψουν κάποια μετακίνηση παίκτη.

Πάντα όμως κυριαρχούσε η λογική των ψυχραιμότερων στις αντεγκλήσεις και όλα τελείωναν ομαλά.

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα.

IMG_20210808_190949

IMG_20210104_133611

IMG_20220812_120010

IMG_20220812_113923_1

IMG_20220812_113908_1

Pin It on Pinterest

Shares
Share This