Επιλογή Σελίδας


Μετά την Bianca Andreescu, η Shelby Rogers απέκλεισε και τη Νο.1 του ταμπλό του Σαν Χοσέ, Μαρία Σάκκαρη, με την Αμερικανίδα να κάνει ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι και να επικρατεί στα δυο σετ της Ελληνίδας, που προφανώς δεν ήταν στα καλύτερά της, στην πρώτη της αναμέτρηση μετά από το Wimbledon.

H Rogers έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι και σήμερα στο Σαν Χοσέ, για να επικρατήσει της Σάκκαρη με 6-1, 6-3 και να πάρει μέσα σε 72 λεπτά την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Silicon Valley Classic.

Η 29χρονη Αμερικανίδα, η οποία προερχόταν από την πολύ καλή εμφάνιση της πρεμιέρας της και τη νίκη επίσης με 2-0 σετ επί της Bianca Andreescu, ήταν σαφώς πιο έτοιμη σ’ αυτή την επιφάνεια από τη Σάκκαρη, που έδωσε σήμερα τον πρώτο της αγώνα μετά από το Wimbledon και τον πρώτο της σε σκληρή επιφάνεια από τον Μάρτιο.

Τελείωσε τον αγώνα με 16 winners και μόλις 8 αβίαστα λάθη η Rogers, την ώρα που η Σάκκαρη είχε 15 winners με 27 αβίαστα λάθη, δηλαδή περισσότερα από τα τριπλάσια.

Όπως ήταν φυσικό, το 1ο σετ έφυγε πολύ γρήγορα από τα χέρια της Μαρίας, στο 2ο σετ ωστόσο πάλεψε και αντιστάθηκε σθεναρά, παίζοντας πολύ καλύτερα. Δεν κατάφερε όμως να στείλει το παιχνίδι σε 3ο σετ και ενδεχομένως να βρει ακόμα καλύτερο επίπεδο, καθώς σε πολύ κρίσιμο σημείο υπέστη το break και έμεινε πίσω με 3-5, με την Rogers να σερβίρει για τη νίκη και να κλείνει τον θρίαμβό της με ένα love service game.

Στα προημιτελικά του Σαν Χοσέ, η 29χρονη θα αντιμετωπίσει μια άλλη Αμερικανίδα, την Amanda Anisimova, που απέκλεισε χθες την Karolina Pliskova με 3-6, 7-5, 6-1.

Νωρίτερα σήμερα, η Aryna Sabalenka δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά βρήκε τελικά τρόπο να κερδίσει την Caroline Dolehide με 5-7, 6-1, 7-5, ενώ η Veronika Kudermetova επικράτησε της Claire Liu με 6-2, 7-5.

Η Σάκκαρη θα έχει την ευκαιρία να παίξει περισσότερους αγώνες στις σκληρές επιφάνειες της Αμερικής την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα αγωνιστεί στο 1000άρι του Καναδά στο Τορόντο.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This