Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Το βρετανικό γκραν πρι επιφύλασσε αρκετές χαρές για τον Hamilton, ο οποίος ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στον αγώνα της πατρίδας του.

Μάλιστα, ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής βρέθηκε ακόμη και σε μια μάχη με τις δύο Ferrari των Sainz και Leclerc για τη νίκη, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ φέτος. Επιπλέον, με το παιχνίδι των στρατηγικών, ο Άγγλος πέρασε για μερικούς γύρους ακόμα και στην πρώτη θέση του αγώνα, για να παραχωρήσει και πάλι την πρωτιά στις Ferrari.

Και όμως, αυτοί οι λίγοι γύροι που πέρασε στην πρωτοπορία ήταν σημαντικοί για την καριέρα του Hamilton, ο οποίος κατάφερε να γράψει ένα νέο ρεκόρ στη Formula 1 και ταυτόχρονα να σημειώσει ένα ακόμη αρνητικό προσωπικό ρεκόρ: από τη μία πλευρά έφτασε τα 11 γκραν πρι δίχως νίκη, αριθμός αρνητικός στην ιστορία του στο σπορ, από την άλλη ξεπέρασε το ιστορικό ορόσημο που ανήκει στον Michael Schumacher, το οποίο είχε θέσει ο Γερμανός το 2006. Σε εκείνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το τελευταίο πριν κρεμάσει προς στιγμήν το κράνος του, ο Schumacher πέτυχε τον μεγαλύτερο αριθμό συνεχόμενων σεζόν με τουλάχιστον έναν γύρο στην πρωτοπορία ενός αγώνα: 15. Από τη στιγμή του ντεμπούτου του το 1992 έως τη στιγμή της πρώτης αποχώρησής του, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κατάφερνε πάντα να ολοκληρώνει τουλάχιστον έναν γύρο μπροστά από όλους τους αντιπάλους του, κάνοντας το για δεκαπέντε συναπτά χρόνια.

Το 2007 ξεκίνησε η εποχή του Hamilton, ο οποίος στα δεκάεξι χρόνια της καριέρας του έχει επίσης ηγηθεί τουλάχιστον έναν γύρο σε έστω ένα γκραν πρι της σεζόν, καταρρίπτοντας αυτό το εντυπωσιακό ρεκόρ του Schumacher!

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This