Επιλογή Σελίδας

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης και μίλησε για την αποχώρηση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ από τη θέση του αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σχολίασε τις προθέσεις των ξένων αρχιδιαιτητών που έρχονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν κοιτάνε τα φυτώρια της διαιτησίας.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Ημουν από τους πρώτους που είπα πως οι ξένοι αρχιδιαιτητές που έρχονται στην Ελλάδα, δεν πρόκρειται να αφήσουν έργα γιατί δεν ασχολούνται με τα φυτώρια αλλά μόνο με τη Σούπερ Λιγκ 1. Στην ελληνική διαιτησία περνάνε ταλέντα, δεν υπάρχει ο κατάλληλος προγραμματισμός και κάθε χρονιά είναι μία από τα ίδια. Τώρα ακούγονται κάποιοι Ισπανοί που ήταν ονόματα στη διαιτησία, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. O μοναδικός που μπορεί να σφυρίξει ντέρμπι είναι ο Σιδηρόπουλος, τον οποίο η UEFA τον ορίζει σε αγώνες και Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ελληνες διαιτητές ζητάνε πολλά πράγματα αλλά η απόδοσή τους δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που ζητάνε. 

Τα χρήματα που ζητάει ο κάθε Κλάτενμπεργκ θα μπορούσαν να τα δαπανήσουν στα φυτώρια των διαιτητών, για να βγαίνουν νέοι και αξιόλογοι Ελληνες διαιτητές. Είναι δύσκολο οι Ελληνες με ξένους διαιτητές να κάνουν ομάδα, γιατί όλοι οι Ελληνες διαιτητές δεν μιλάνε αγγλικά. Ενας Ισπανός ελίτ διαιτητής δεν μπορεί να βρίσκεται στην ίδια συνομοταξία με έναν Ελληνα διαιτητή που μπαίνει για πρώτη φορά στη Σούπερ Λιγκ 1. Η διαιτησία είναι μία, δεν υπάρχει σχολή αγγλική ή ισπανική. Οι διαφορές είναι μικρές ανάμεσα στις χώρες. Αν δεν ασχοληθούν με τους νέους διαιτητές και τα ταλέντα, αυτό που γίνεται με τους αρχιδιαιτητές θα συνεχίσει για πολλά χρόνια. Μόλις είδε τα ζόρια ο Κλάτενμπεργκ έφυγε από την Ελλάδα και πήγε στην Αίγυπτο με τα μισά λεφτά».

Πηγή: Metrosport

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This