Επιλογή Σελίδας


Ανεπανάληπτη ημέρα η χθεσινή για την Ελληνική Ιππασία!

Δύο Έλληνες αθλητές της υπερπήδησης εμποδίων σε διαφορετικές διοργανώσεις μας έκαναν υπερήφανους. Ο λόγος για την Άννυ Βατίδη στους Παγκόσμιους Ιππικούς Αγώνες Νέων και τον Άγγελο Τουλούπη στο Grand Prix της Βουδαπέστης.

Ο Άγγελος μαζί με τον απίθανο επιβήτορά του Lord Mexx, συνεχίζοντας τις εκπληκτικές τους εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό, κατάφεραν μέσα σε έναν μήνα, μετά την 1η θέση στο Grand Prix της Αθήνας και την 2η θέση στο Grand Prix της Gorla Minore, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στο σημαντικότερο αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.50μ. του Longines EEF Series CSIO3*-W της Βουδαπέστης.

Το ζευγάρι Τουλούπης-Lord Mexx έκαναν άπταιστη διαδρομή στον κανονικό γύρο και με άλλους 6 αθλητές μπήκαν στο μπαράζ. Εκεί με τον καλύτερο χρόνο, 40.62, και άπταιστη διαδρομή κέρδισαν και πάλι την 1η θέση.

Αύριο Σάββατο, 2/7 στις 14.30 η Ελληνική Ομάδα με τους Άγγελο Τουλούπη & Lord Mexx, Κρίτωνα Ζαφειρόπουλο & Dicpario, Καρίμ Φάρες & Captain Z και Γιάννης Σκανδάλης & Ego di Viallagana θα πάρει μέρος στον ημιτελικό  – Κύπελλο Εθνών της σειράς Lognines EEF Series 2022 στη Βουδαπέστη με στόχο φυσικά την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Εθνών, που θα γίνει στην Βαρσοβία της Πολωνίας το Σεπτέμβριο.  

Οι πρόσφατες μεγάλες συμμετοχές και επιτυχίες της Ελληνικής Ιππασίας στο διεθνή χώρο είναι μέρος και αποτέλεσμα του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της ΕΟΙ σε όλα τα επίπεδα και ιππικά αθλήματα από το 2016 ώστε σταδιακά να προετοιμάζεται κατάλληλα και να υποστηρίζεται η συμμετοχή Ελληνικών συμμετοχών σε όλες τις σημαντικές διεθνείς ιππικές διοργανώσεις, τόσο γενικότερα, όσο και στο πλαίσιο του Προγράμματος Προ-Ολυμπιακής Προετοιμασίας για το Παρίσι 2024 που υποστηρίζεται από την ΕΟΕ.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This