Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η Mercedes κατευθύνεται στο Silverstone όντας τρίτη δύναμη στο grid, χωρίς να απειλείται από το midfield, αλλά και χωρίς να απειλεί τις δύο πρωτοπόρες ομάδες.

Ο George Russell, που μετά από εννέα αγώνες ακόμα δεν έχει τερματίσει εκτός πεντάδας, πιστεύει πως ο συνδυασμός των χαρακτηριστικών της W13 και των αναβαθμίσεων που εισάγει η ομάδα για το Βρετανικό GP, θα τη βοηθήσουν να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη.

«Πιστεύω ότι αν κοιτάξουμε τους τελευταίους τρεις αγώνες, ηταν πολύ παρόμοιοι όσον αφορά τη χαμηλή ταχύτητα και το σχετικά ανώμαλο οδόστρωμα που είχαν οι πίστες πόλης» είπε ο Βρετανός σε μέλη του Τύπου πριν την έναρξη του τριημέρου.

«Οπότε θεωρώ ότι η μεγάλης ταχύτητας φύση του Silverstone, η πιο λεία επιφάνεια, σίγουρα θα μας ευνοήσει περισσότερο από τα τρία προηγούμενα GP. Αλλά και πάλι, δεν υπάρχουν εγγυήσεις επειδή όπως έχω ξαναπεί, σε όποιον αγώνα πηγαίνουμε, βρίσκουμε ένα νέο πρόβλημα στο μονοθέσιο. Αλλά έχουμε πίστη ότι αυτό το τριήμερο θα είναι πιο ανταγωνιστικό για εμάς, όχι μόνο με τις αναβαθμίσεις, αλλά και με τη φύση της πίστας».

Σχετικά με το που βρίσκεται η απόδοση της ομάδας του συγκριτικά με τη Red Bull και τη Ferrari, απάντησε: «Πιστεύω πιθανότητα στο ρυθμό τους. Δεν μπορώ να δω πώς μπορούμε να είμαστε μπροστά τους. Ειδικά το Σάββατο, σίγουρα φαίνονται να έχουν το πάνω χέρι στις κατατακτήριες, θεωρώ ότι είμαστε η μοναδική ομάδα που μειώνει τη διαφορά από τους μπροστινούς την Κυριακή. Κανονικά αυτά τα κενά πάντα επεκτείνονται στον αγώνα. Και πιστεύω ότι αυτό δείχνει πολλά υποσχόμενο για εμάς. Επειδή απλά μας λείπει κάθετη δύναμη αυτή τη στιγμή. Αλλά υπάρχει ένας πραγματικά καλός αγώνας εκεί. Και αυτό που είπα μόλις για τη μείωση της διαφοράς το δείχνει ξεκάθαρα αυτό. Θα είναι ενδιαφέρον. Προφανώς, αυτή ήταν η πρώτη φορά που τα μονοθέσια δοκιμάστηκαν σε στροφές υψηλής ταχύτητας, ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες. Και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο με την άκρη των μονοθεσίων να χτυπά στο έδαφος. Και αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε όλοι πιθανώς».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This