Επιλογή Σελίδας


4 χρόνια είχε να γευτεί τη νίκη στο Wimbledon o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έστω και με μια απώλεια, έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα απέναντι στον προερχόμενο από τα προκριματικά και πολύ επικίνδυνο όπως αποδείχτηκε Alexander Ritschard, τον οποίο κέρδισε με7-6 (1), 6-3, 5-7, 6-4 σε 3,5 ώρες αγώνα.

O Στεφ, ο οποίος είχε αποκλειστεί στον 1ο γύρο του βρετανικού major το 2019 και το 2021 (το 2020 το τουρνουά δεν έγινε λόγω της πανδημίας), κατάφερε σήμερα να επιστρέψει στις νίκες σε ένα δύσκολο ματς, στο οποίο χρειάστηκε να τρέξει πολύ και να παίξει 4 γεμάτα σετ.

Στο 1ο σετ παρότι πανηγύρισε τελευταίος, είχε χρειαστεί μάλιστα να επιστρέψει από double break πίσω, με τον Ελβετό να κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα και να κερδίζει τα 4 από τα 5 πρώτα games του παιχνιδιού. Ο Στεφ στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή του πριν να είναι αργά και κατάφερε να περάσει μπροστά με 5-4 και με 6-5.

Είχε 5 χαμένα set points για να κάνει το 6-4 και άλλο ένα για να κάνει το 7-5. Ο Ritschard άντεξε και έστειλε το σετ στο tie-break, εκεί όμως ο Στεφ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ελβετό και επιβλήθηκε με 7-1.

Ο Τσιτσιπάς έκανε νωρίς το break στο 2ο σετ για να προηγηθεί με 2-1 και έπειτα χρειάστηκε να σβήσει 6 break points, αλλά υπερασπίστηκε το σερβίς του και έκανε το 3-1. Δεν κινδύνεψε ξανά σ’ αυτό το σετ και στο 9ο game έκανε νέο break για το 6-3.

Και ενώ όλα έδειχναν πως είχε τον έλεγχο και πως δεν θα αργούσε να πανηγυρίσει και την τελική νίκη, ο Ritschard σέρβιρε πολύ καλά σε όλο το 3ο σετ και του χάλασε τα σχέδια, κάνοντας break στο 11ο game. Ένα break που έβαλε μπροστά τον Ελβετό με 6-5 και του έδωσε τη δυνατότητα να σερβίρει για το 7-5 στη συνέχεια.

Ο Ελβετός μάλιστα έκανε break και στο ξεκίνημα του 4ου σετ, αλλά ο Στέφανος είχε άμεση απάντηση και ισοφάρισε σε 1-1. Χρειάστηκε να σβήσει break point για να κρατήσει το σερβίς του και να πάρει προβάδισμα με 2-1 ο Έλληνας πρωταθλητής, που δεν απειλήθηκε ξανά στο σερβίς του μετά απ’ αυτό. Στο 10ο game άσκησε αρκετή πίεση στον Ritschard και κατάφερε να κάνει το καθοριστικό break, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 3 ώρες και 32 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 5η διαδοχική νίκη για τον Στέφανο στο γρασίδι, αφού θυμίζουμε πως προέρχεται από την κατάκτηση του Mallorca Championships στη Μαγιόρκα. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε επίσης τις 41 νίκες στη φετινή σεζόν, στην οποία έχει τις περισσότερες με διαφορά, με 2ο τον Carlos Alcaraz με 33 νίκες.

Στον 2ο γύρο του Wimbledon o Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Jordan Thompson, που κέρδισε τον Roberto Carballes Baena με 6-4, 6-1, 6-1 νωρίτερα.

Πηγή: Tennisnews

Pin It on Pinterest

Shares
Share This