Επιλογή Σελίδας


Την δεκαετία του 2000 η καλαθοσφαιρική ομάδα του Αιγινιακού συμμετείχε ανελλιπώς με μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της ΕΟΚ. Μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-07 έφτασε στην μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας του, ανεβαίνοντας στη Β’ Εθνική κατηγορία σ’ έναν όμιλο Πανελλαδικά και υποβιβάστηκε λόγω συγκυριών. Στο Διοικητικό μέρος δέσποζε η μεγάλη φυσιογνωμία του προέδρου Νίκου Μπογιατζή που έδωσε πολλά προκειμένου ο Αιγινιακός να βγεί από τα στενά σύνορα της ΕΚΑΣΚΕΜ και να καθιερωθεί από την Κομοτηνή μέχρι την Καλαμάτα.

Στην τεχνική ηγεσία ο Θεσσαλονικιός Γιάννης Χατζούλης ήταν ο άνθρωπος που με τεράστια δουλειά επί σειρά ετών έβαλε τις βάσεις και έκανε ένα απλησίαστο όνειρο πραγματικότητα.

Σήμερα θα σταθούμε στην σεζόν 2008-09, στην οποία η ομάδα του Αιγινίου ξεκίνησε με προπονητή τον Σωτήρη Κοκκινόπουλο για να τον διαδεχθεί στη συνέχεια ο Χρήστος Γραφιαδέλης, διαγράφοντας ικανοποιητική πορεία.


Πολλοί γηγενείς παίκτες σήκωσαν το βάρος της μεγάλης προσπάθειας αρκετών χρόνων όπως ο Ηλίας Λοτζιανιώτης, ο Πασχάλης Βουλτσίδης, ο Αποστόλης Δενης, ο Δημήτρης Στυλιανίδης κ.α. ενώ και οι μεταγραφικές προσθήκες ήσαν ιδιαίτερα σημαντικές όπως ο Τρύφων Μιχαηλίδης, ο Αντώνης Αργυρόπουλος, ο Σάββας Παπαδόπουλος ο Λευτέρης Αρνίδης κ.α.

Φωτογραφικό αρχείο Γιώργου Καρανικόλα

Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και εσωτερικός χώρος
Η ομάδα του Αιγινιακού της περιόδου 2008-09. Όρθιοι από αριστερά: Κώστας Μαργαρίτης (Χορηγός), Σάββας Παπαδόπουλος, Λευτέρης Αρνίδης, Τρύφων Μιχαηλίδης, Αποστολής Δένης, Πασχάλης Βουλτσίδης, Δημήτρης Στυλιανίδης, Χρήστος Γραφιαδέλης (προπονητής).
Καθήμενοι από αριστερά: Ηλίας Λοτζιανιώτης, Αντώνης Αργυρόπουλος, Δημήτρης Ακσεχέρογλου, Πέτρος Τερζής, Χρήστος Αχλατλής, Θόδωρος Μωυσίδης.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται
Ο σέντερ Αποστόλης Δένης

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και στέκεται

Ο πλέι μέικερ Ηλίας Λοτζιανιώτης
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται

Ο υπογράφων (δεξιά) με τον αείμνηστο κοόυτς της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης το 1987, Κώστα Πολίτη.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που στέκονταιΟ κοόυτς Γιάννης Χατζούλης που προσέφερε τα μέγιστα για πολλά χρόνια στον Μπασκετικό Αιγινιακό (αριστερά), με τον Γενικό γραμματέα του συλλόγου Γιώργο Καρανικόλα, μαζί με τους αθλητές Πασχάλη Βουλτσίδη και Απόστολο Δένη (δεξιά).

Pin It on Pinterest

Shares
Share This