Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Σαμπράκου

Μου συμβαίνει πολύ τον τελευταίο καιρό να παρατηρώ την συμπεριφορά των νέων παιδιών στις social media πλατφόρμες, και ειδικά στο TikTok και το Instagram, εκεί όπου συχνάζουν περισσότερο και περισσότερα νέα παιδιά και χαίρομαι αφάνταστα που συνειδητοποιώ πόσο πολύ ταυτίζονται και συνδέονται με τους νέους αθλητές όλων των αθλημάτων. Χαίρομαι αφάνταστα που οι νέοι αθλητές και οι νέες αθλήτριες έχουν μεγαλύτερη επιρροή, δηλαδή μεγαλύτερο κοινό από πολλά δημιουργήματα των media και των social media.

Όλο αυτό το σκεφτόμουν και λειτουργούσε στο μυαλό μου ανακουφιστικά βλέποντας αυτό το ξεφτιλίκι στα βραβεία του MAD. Σκεφτόμουν δηλαδή ότι, πάλι καλά, ο Κώστας Τσιμίκας έχει τους διπλάσιους followers στο Instagram από αυτούς τους τυπάκους που έπαιξαν μπουνιές με τους μπράβους τους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με την αδιανόητα μεγάλη βάση φίλων που τον ακολουθούν στα social media, και ένα σωρό παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από όλα τα σπορ έχουν, ευτυχώς μπει για τα καλά στο timeline των παιδιών και άρα αυτά τα παιδιά δεν επηρεάζονται μόνο από τον Σνικ, τον Λάιτ, τον Γουάτέβερ και τον Γουατδεφακ.

Είχα πάντα, από μικρός, την αντίληψη ότι τα πρόσωπα του αθλητισμού, δίχως να κάνω απόλυτη γενίκευση, και οι ιστορίες των πρωταγωνιστών του αθλητισμού αποτελούν και δημιουργούν καλά παραδείγματα. Και τα σκεφτόμουν αυτά σε προηγούμενες δεκαετίες, δηλαδή σε έναν καιρό που ακόμη και μέσα από τα παραδοσιακά media αναδεικνύονταν ως πρότυπα πολύ αξιόλογοι άνθρωποι από πολλά διαφορετικά παιδία της ελληνικής ζωής.

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This