Επιλογή Σελίδας


Του Χρήστου Τσάλτα

Όσοι τον παρακολουθούν από πολύ μικρή ηλικία (και στις ΗΠΑ είναι πάρα πολλοί) ουδέποτε ένιωσαν έκπληξη με την πρόοδό του. Μάλλον αναμενόμενη φάνηκε για εκείνους, μιας και η πορεία του από το σχολείο μέχρι το Gonzaga και το NCAA ήταν αυτή που περίμεναν άπαντες.

Ο Τσετ Χόλμγκρεν δεν είναι ακόμα ένα prospect που ετοιμάζεται να μπει στο ΝΒΑ. Είναι ένας παίκτης μοναδικός στο είδος του. Με ύψος 2,13 και με βάρος μόλις 88 κιλά μπαίνει στο ΝΒΑ όχι απλά για να συμμετάσχει στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, αλλά για να κυριαρχήσει σε αυτή.

Έχει όλα τα προσόντα να το κάνει και βρίσκεται ακόμα -μόλις- στην αρχή. Ο 20χρονος άσος από την Μινεσότα έχει καταφέρει αρκετές φορές να αφήσει με το στόμα ανοιχτό τον πλανήτη.

Όπως έκανε και στις 7 Αυγούστου του 2019. Τότε που έλαβε συμμετοχή σε ένα camp που διοργάνωσε ο Στεφ Κάρι και κατάφερε να τον εκθέσει κάνοντας μια κίνηση που λατρεύει να κάνει ο ηγέτης των Ουόριορς πάνω στο παρκέ.

Μόνο που αντί για λέι απ, ο Χόλμγκρεν κάρφωσε εμφατικά και κατάφερε να ξεσηκώσει μια και καλή τον κόσμο.


«Είμαι φαν του Τσετ Χόλμγκρεν! Τον παρακολούθησα να παίζει στο Top 100 και αποφάσισαν να ρίξω μια ματιά σε αυτόν και είναι πολύ ταλαντούχος, ευέλικτος και σκληρός. Είναι παίκτης». Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Ντουέιν Ουέιντ, όχι σε κάποιον τυχαίο φαν του διαδικτύου, αλλά στον πιο εμβληματικό παίκτη στην ιστορία των Μαϊάμι Χιτ και έναν σύγχρονο θρύλο του ΝΒΑ.

Αυτός ο σεβασμός και αυτή η αναγνώριση σημαίνουν πολλά και δείχνουν πως από πολύ μικρός ο Χόλμγκρεν είχε αυτό το κάτι που του επέτρεπε να κυριαρχεί στο παρκέ και να κάνει ό,τι θέλει.

Μόνο που από τότε μέχρι και σήμερα έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο. Έχει γίνει ένας τρομερά συνεπής two-way παίκτης που με την ίδια ευκολία μπορεί να σουτάρει, αλλά και μπορεί να παίξει άμυνα υψηλού επιπέδου.

Δεν το λέμε εμείς, οι αριθμοί του το έδειξαν στην μοναδική σεζόν της καριέρας του στο NCAA. 14,1 πόντοι, 9,9 ριμπάουντ, 3,7 τάπες! Ασυναγώνιστος, ασύγκριτη κυριαρχία στα δύο άκρα του παρκέ.

Τώρα ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα του και ίσως το πιο σημαντικό της καριέρας του. Να βρεθεί στο ΝΒΑ. Απέχει πλέον λίγες ώρες, όμως για να μπορέσει να αφήσει το σημάδι του στη λίγκα, από την ρούκι σεζόν του κιόλας, θα πρέπει να κάνει αρκετά πράγματα.

Κυρίως να δουλέψει πάνω στο σώμα και την διατροφή του. Το ΝΒΑ είναι μια πολύ σκληρή λιγκα που δεν επιτρέπει σε κανέναν παίκτη να παρουσιαστεί soft. Σε κανέναν οργανισμό δεν αρέσουν οι σοφτ παίκτες. Και έτσι ο Χόλμγκρεν περνάει ώρες ατέλειωτες στο γυμναστήριο.

«Θέλω τα πόδια μου να μένουν στο έδαφος και να πηγαίνω μέρα με τη μέρα. Έχω πλάνο και θέλω να προοδεύσω σαν παίκτης σεζόν με σεζόν. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω κάθε μέρα με το σώμα μου στο γυμναστήριο, αλλά και στον τομέα της διατροφής μου», τόνισε μιλώντας στο SDNA για τα στοιχεία που θέλει να εξελίξει.

Άλλωστε φροντίζει να ακολουθεί κατά γράμμα το πρόγραμμα των προπονητών του, βάζοντας σταθερά μύες για να γίνει ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά.

Με αυτή τη σωματοδομή άλλωστε ξεκίνησε και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πριν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για κάθε άμυνα. Αυτό λέει πολλά για τον Χόλμγκρεν.

Παράλληλα, φροντίζει να έχει την ίδια συνέπεια και σε τομείς του παιχνιδιού του που ξέρει πως πρέπει να τελειοποιήσει στο ΝΒΑ. «Δουλεύω όλα τα κομμάτια στο παιχνίδι μου, αλλά κυρίως το jump shot μου θέλω να γίνει πιο σταθερό και συνεπές. Εάν σουτάρεις και παίζεις άμυνα, μπορείς να παίζεις κάθε στιγμή και σε κάθε αγώνα. Θέλω να σιγουρευτώ πως σουτάρω με συνέπεια και να το δείξω όσο πιο γρήγορα μπορώ. Δεν θέλω να δουλέψω μόνο τον σουτ μου, αλλά και τις κινήσεις μου στο παρκέ, τον χειρισμό της μπάλας και όλα όσα έχουν σχέση με το παιχνίδι μου γενικά».

Για τους Αμερικανούς ο Τσετ Χόλμγκρεν είναι παιδί-θαύμα, ο επόμενος μεγάλος σταρ του ΝΒΑ, μια μοναδική περίπτωση παίκτη στα χρονικά. Παίκτης με ύψος άνω του 2,10 που μπορεί να ντριμπλάρει, να δει παιχνίδι, να παίξει άμυνα, να σουτάρει. Εν ολίγοις, να κυριαρχήσει.

Κάτι που θέλει να κάνει και στην πιο μεγάλη σκηνή του κόσμου, το ΝΒΑ. Θα έχει και τον χώρο και την τήριξη να τα καταφέρει. Όαλ πλέον είναι στο χέρι του. Και μόνο!

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This