Επιλογή Σελίδας


Με νίκη συνδύασε το ντεμπούτο της στο Wimbledon η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία επιβλήθηκε της Eva Lys με 3-6, 6-3, 6-2 και πήρε σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα την σπουδαία πρόκριση για τον 2ο γύρο των προκριματικών.

Η 29χρονη Ελληνίδα τενίστρια, η οποία αυτή την εβδομάδα μπήκε για 1η φορά στο Top 150 της παγκόσμιας κατάταξης και βρίσκεται στο Νο.147 του κόσμου, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στην 20χρονη Γερμανίδα, Νο.224 στον κόσμο, που είναι πολύ πιο εξοικειωμένη με τις επιφάνειες στο χορτάρι.

Αυτός ήταν μόλις ο 1ος αγώνας της Παπαμιχαήλ σ’ αυτή την επιφάνεια από τον Μάιο του 2016, όταν είχε λάβει μέρος σε δυο δυνατά τουρνουά της ITF, ενώ σήμερα ήταν η 1η της νίκη σε επαγγελματικό τουρνουά στο γρασίδι, σε ολόκληρη την καριέρα της.

Για να τα καταφέρει, χρειάστηκε να επιστρέψει από το 3-6, 0-2. Πολύ σημαντικό ήταν το 3ο game του 2ου σετ, στο οποίο η Παπαμιχαήλ κράτησε το σερβίς της δύσκολα, μετά από 3 ισοπαλίες, για να μειώσει σε 2-1.

Όσο περνούσε η ώρα έπαιζε όλο και καλύτερα η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία κέρδισε τα 6 από τα 7 τελευταία games του 2ου σετ και τα 12 από τα 15 τελευταία games της αναμέτρησης, κυριαρχώντας κατά κράτος στο Court 4 του Roehampton Club, όπου φιλοξενούνται τα προκριματικά του Wimbledon.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει τη Σέρβα Natalija Stevanovic, που κέρδισε την Αυστραλή Seone Mendez με 6-1, 7-5.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα σήμερα, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου προηγήθηκε με σετ και με break στο 3ο σετ, όμως γνώρισε τελικά την ήττα από την Priscilla Hon με 2-6, 6-4, 7-5.

Η Κύπρια Raluca Serban ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Sophie Chang με 6-4, 7-6 (4), ενώ η Ελληνοαυστραλή Jaimee Fourlis κέρδισε την Dea Herdzelas με 5-7, 7-6 (4), 6-4 και θα παίξει στον 2ο γύρο με τη Nadia Podoroska.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This