Επιλογή Σελίδας


Με μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση, τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε την 4η θέση στον κόσμο στον Τελικό του Κόμπο, το απόγευμα της Δευτέρας (20/6), στην πισίνα «Szechy» της πρωτεύουσας της Ουγγαρίας, την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ σε ομαδικό αγώνισμα του αθλήματος στην ιστορία των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων και τη δεύτερη καλύτερη γενικότερα, μετά το προχθεσινό ιστορικό χάλκινο μετάλλιο της Ευαγγελίας Πλατανιώτη στο Τεχνικό Σόλο.

Η Ελλάδα, με τις Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου και Αντριάνα Μισίκεβιτς (αναπλ. Λυδία Παπαναστασίου) εκτέλεσε θαυμάσια τη χορογραφία της με την επωνυμία “Άφρικα” και συγκέντρωσε 88,2000 βαθμούς, που την κατέταξαν 4η, μια θέση κάτω από το βάθρο.

Η Ουκρανία πήρε το χρυσό μετάλλιο με 95,0333 β., η Ιαπωνία το ασημένιο με 93,5667 και η Ιταλία το χάλκινο με 92,0333 β.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Την ελληνική αποστολή συνεχάρη αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος που παρακολούθησε από κοντά την προσπάθεια των αθλητριών μας.

«ΠΕΡΗΦΑΝΕΣ»

Η Κρυσταλλένια Γιαλαμά δήλωσε για τη μεγάλη επιτυχία στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: “Μια ακόμα ιστορική διάκριση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παίρνει τόσο υψηλή θέση σε ομαδικό αγώνισμα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση. Είμαστε πολύ περήφανες γιατί κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Μας βγήκε τέλεια η χορογραφία. Περιμέναμε αυτές τις συνεχείς συμμετοχές σε τελικούς και τις καλές εμφανίσεις, διότι έχουμε δουλέψει σκληρά και μεθοδικά. Συνεχίζουμε».

Αύριο Τρίτη (21/6), το πρωί στις 10:00, θα αγωνιστούν στον προκριματικό του Ελεύθερου Ντουέτου οι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου, ενώ το απόγευμα στις 17:00, η Εθνική μας ομάδα αγωνίζεται στον Τελικό του Τεχνικού Ομαδικού.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This