Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Αυγουστάκη

Η Εθνική Ελπίδων δεν τα κατάφερε στο Estádio Cidade de Barcelos. Ηττήθηκε 2-1 από την Πορτογαλία Κ21 και σε συνδυασμό με το 5-0 της Ισλανδίας Κ21 επί της Κύπρου τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου με 17 πόντους. Έτσι, έχασε από τους Ισλανδούς το “εισιτήριο” για τα μπαράζ των προκριματικών του Euro 2023.

Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου άντεξαν στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, στο β’ μέρος “καθάρισαν” οι Πορτογάλοι με τον Πάουλο Μπερνάρδο (48′) και τον Γκονσάλο Ράμος (56′). Μείωσε ο Κούτσιας στο 90+1′.

Η Πορτογαλία από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού θέλησε να καταστήσει σαφές ότι είναι το αφεντικό του παιχνιδιού. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στην Ελλάδα με ένα πλασέ του Μπότου από τα αριστερά, το οποίο έφυγε αρκετά έξω.

Οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν κυρίως με γεμίσματα στην περιοχή, με την άμυνα της ΕΘνικής να είναι οργανώμενοι. Οι παίκτες του Γιώργου Σίμου προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα, όμως το πρέσινγκ των Πορτογάλων δεν άφηνε πολλά περιθώρια.

Στο 30ο λεπτό και οι Πορτογάλοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Ράμος έπιασε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Ταλιχμανίδη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση πάνω στην γραμμή.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 48′ μπήκαν μπροστά στο σκορ. Έπειτα από σέντρα του Ζοάο Μάριο από τα δεξιά, ο Πάουλο Μπερνάρδο στην καρδιά της ελληνικής άμυνας με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Πορτογαλία “κατασκήνωσε” στην περιοχή της Ελλάδας, ωστόσο έστω και για δύο λεπτά οι παίκτες του Σίμου έψαξαν αντίδραση.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, οι Πορτογάλοι διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Φάμπιο Σίλβα έκανε τη διαγώνια μπαλιά από τα αριστερά, ο Γκονσάλο Ράμος έβαλε το πόδι του μπροστά από τον Μιχελή και πέτυχε το 2-0 στο 56ο λεπτό.

Οι Πορτογάλοι συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι, με την Εθνική στην κόντρα να ψάχνει τρόπο να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Τα κατάφερε αν και αργά στο ματς. Συγκεκριμένα στο 90+1′ ο Κίτσος τροφοδότησε τον Κούτσια, ο οποίος με ωραίο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Πορτογαλία (R. Jorge): Σόαρες (GK), Ντιαλό, Ινάσιο, Ντάντας, Μπερνάρντο, Ζοάο Μάριο (81΄Κονσεισάο), Ταβάρες, Σόουζα (68΄Φερέιρα), Ράμος (Αραούζο), Σίλβα (68′ Ολιβέιρα), Αλμέιδα (75′ Ντα Κόστα).

Ελλάδα (Γ. Σίμος) : Ταλιχμανίδης (GK), Λυρατζής, Διαμαντής, Αντζουλάς, Μιχελής, Ζαγαρίτης (85′ Κίτσος), Μπότος, Κουτσουπιάς (73΄Λιάσος), Κανελλόπουλος (85′ Χριστόπουλος), Σουρλής (61′ Κουρφαλίδης), Κοσίδης (85′ Κούτσιας).

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This