Επιλογή Σελίδας


Η Ρίτας Βίλνιους επικράτησε με 79-76 της Λιετκαμπέλις στο Game 5 της σειράς, κάνοντας το 4-1 στις νίκες και κατακτώντας το πρωτάθλημα Λιθουανίας ύστερα από 12 χρόνια! O βοηθός προπονητής στη Λιθουανική ομάδα, Γιώργος Δέδας, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τη Μαριάννα Αξιοπούλου, παραθέτοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά την κατάκτηση του τίτλου. Αναλυτικά είπε:

Για τα συναισθήματά τους μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Το καταλάβαμε πιο πολύ μετά τον αγώνα με τους πανηγυρισμούς. Ήταν ένα απωθημένο χρόνων, η Ζάλγκιρις τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα το 1ο όνομα, αλλά το «σπάσαμε» αυτό. Το χάρηκε όλη η πόλη, η Ρίτας έχει καλή βάση φιλάθλων, που κάνουν αρκετά καλή ατμόσφαιρα, υποστηρίζουν την ομάδα, οπότε και αυτοί το χάρηκαν πολύ».


Για τη φετινή σεζόν: «Ξεκινήσαμε 10 Αυγούστου να μαζευόμαστε, κράτησε σχεδόν 10 μήνες, οπότε ήταν μια μακρά σεζόν. Είχαμε αρκετά θέματα τραυματισμών, χάσαμε παίκτες με αχίλλειους, με αστραγάλους, αλλά καταφέραμε να τελειώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν μια ανακούφιση και για τους παίκτες και για ‘μας το όπως τελείωσε η χρονιά».

Για το σημείο που τους έκανε να πιστέψουν στην κατάκτηση: «Στην περίοδο μετά τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Είχαμε ξεκινήσαμε απ’ το Νοέμβριο και μέχρι τις 23 Ιανουαρίου δεν είχαμε κάνει καμία ήττα σε καμία διοργάνωση. Χάσαμε το βασικό μας ψηλό στο 1ο φιλικό της χρονιάς με ρήξη αχίλλειου, οπότε έπρεπε να «ξαναχτίσουμε» την ομάδα απ’ την αρχή. Χάσαμε κι άλλους παίκτες με δίμηνους τραυματισμούς. Απ’ το Νοέμβριο και μετά κάναμε ένα σερί καλών νικών και εμφανίσεων. Κερδίσαμε και τη Ζάλγκιρις μες στην έδρα της σχετικά εύκολα και τα παιδιά πήραναυτοπεποίθηση, είδαν ότι αυτό που κάνουμε δουλεύει και ότι κερδίζουμε όλους τους αντιπάλους. Είχαμε και τη δυνατότητα να κρατήσουμε την 1η θέση μέχρι τέλους της κανονικής διάρκειας. Οι 2.5 μήνες Νοέμβριος, Δεκέμβριος και μέσα Ιανουαρίου ήταν το διάστημα που όλοι στην ομάδα καταλάβαμε ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι ξεχωριστό».

Για την παραγωγή παικτών στη Λιθουανία: «Γενικά η Λιθουανία έχει βγάλει αρκετούς παίκτες και έχει ακόμη πολύ καλούς παίκτες εν ενεργεία και στο ΝΒΑ. Απ’ το πρόγραμμα της Ρίτας, για παράδειγμα, έχει ξεκινήσει ο Βαλαντσιούνας, ο οποίος τώρα παίζει στο ΝΒΑ. Αυτό που κάνει ο σύλλογος είναι ότι κάθε χρόνο στέλνει παιδιά σε αμερικανικό κολλέγιο. Είμαι 2 χρόνια εδώ και έχουμε στείλει δύο παιδιά σε κολλέγιο με υποτροφία και φέτος θα στείλουμε κι έναακόμη, οπότε αυτή η «παραγωγή» ταλέντων αποδίδει κατά κάποιον τρόπο. Έχουν πολύ ψηλά τα προγράμματα των δεύτερων ομάδων εδώ. Έχουμε πρωτάθλημα που παίζουν, έχουμε διπλές άδειες, δηλαδή μπορούμε να πάρουμε έως και 3 παίκτες να παίζουν και με τη 2η ομάδα και με την 1η».

Για τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη: «Ο Καλαϊτζάκης έπαιξε πάρα πολύ καλά σε Λιθουανία και Ευρώπη. Ήταν ο βασικός λόγος που η Λιετκαμπέλις έπαιζε τόσο καλά. Στους τελικούς ήταν ο πρώτος παίκτης που προσπαθήσαμε να σταματήσουμε με κάποιον τρόπο. Πιστεύω ότι έχει τα προσόντα και σωματικά και αγωνιστικά για να παίξει σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό. Είναι καλό παιδί, δουλευταράς απ’ ό,τι έχω ακούσει και αν του δοθεί η ευκαιρία είναι έτοιμος».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This