Επιλογή Σελίδας


Του Ιωάννη Καλλιτσάρη

Η Σταματία Κυπαρίσση είναι μόλις 20 ετών αλλά είναι από τις «παλιές» της εθνικής ομάδας. Σε μια ανανεωμένη εθνική που ψάχνει τα πατήματά της η νεαρή ταλαντούχα ακραία μίλησε για το καλό κλίμα και την αισιοδοξία που υπάρχει στην προετοιμασία της εθνικής.

Στο καλό κλίμα και τη σκληρή δουλειά στάθηκε η Σταματία Κυπαρίσση μιλώντας για την νέα σελίδα της εθνικής γυναικών. Η Κυπαρίσση αποτελεί ένα από τα αξιόλογα ταλέντα της νέας γενιάς και γι’ αυτό άλλωστε δίνει το παρόν στην εθνική γυναικών από τα 16 της κιόλας χρόνια. Η παρουσία του Μαρσέλο Αμποντάνσα στον πάγκο δίνει κίνητρο και ενέργεια στις αθλήτριες, σύμφωνα με τη νεαρή ακραία, και όλες είναι έτοιμες να ξεπεράσουν τον εαυτό τους.

Βλέπουμε μια πολύ καινούργια εθνική ομάδα φέτος. Νέα πρόσωπα, νέος προπονητής, διαφορετικός τρόπος λειτουργίας. Πως το βιώνεται όλο αυτό;

Το κλίμα είναι πολύ ωραίο. Οι περισσότερες είμαστε νεαρές αθλήτριες και έχουμε πολύ όρεξη για δουλειά. Ο καινούργιος προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και το δικό του τρόπο να οργανώσει την ομάδα ώστε να μας προσαρμόσει στο δικό του τρόπο σκέψης. Είμαστε πολύ αισιόδοξες και πιστεύουμε ότι θα δουλέψουμε καλά και θα έχουμε καλή εικόνα στα φιλικά που έρχονται.

Στην εθνική βλέπουμε φέτος αρκετές αθλήτριες που στις ομάδες τους είχαν συγκεκριμένο ρόλο και αρκετές δεν ήταν βασικές. Καλούνται έτσι να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Είναι μια ευχάριστη πίεση όλο αυτό;

Εννοείται ότι είναι μια ευχάριστη πίεση! Είναι αλήθεια πως αρκετές δεν είχαμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες μας αλλά είχαμε βοηθητικό αλλά πιστεύω ότι είναι μια πρόκληση ώστε να βελτιωθούμε και μέσα από την προπόνηση και τις οδηγίες του προπονητή να γίνουμε καλύτερες.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες μπορεί να μην είναι Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή VNL αλλά είναι μια καλή πρόκληση και μια «εισαγωγή» για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού που ακολουθούν;

Ναι σίγουρα είναι μια καλή εισαγωγή. Είναι μια πρόκληση για εμάς. Αργότερα που θα έρθουν και οι πιο έμπειρες αθλήτριες στην προετοιμασία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε αυτή την ομάδα. Ωστόσο είναι μια πολύ καλή πρόκληση για όλες μας οι Μεσογειακοί Αγώνες ώστε να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και προσδοκούμε μια καλή εικόνα.

Είστε σε φάση που αναγνωρίζετε τα δυνατά και τα αδύνατά σας στοιχεία τώρα;

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Προσπαθούμε να καθοδηγηθούμε από όλα όσα έχει να μας δώσει ο προπονητής γιατί πολλά από αυτά είναι καινούργια για εμάς. Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στο δικό του σκεπτικό.

Ένας προπονητής σαν τον Μαρσέλο Αμποντάνσα που έχει δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο φέρνει άλλο αέρα. Τί είναι αυτό που συγκρατήσατε πρώτο και σας έκανε εντύπωση;

Εκτός από το ότι κάναμε τρεις ώρες προπόνηση το πρωί και άλλες τόσες το απόγευμα, κάτι που ήταν πρωτόγνωρο ακόμα και για τις πιο έμπειρες, θεωρώ ότι δουλεύει πολύ συγκεντρωμένα και στενευμένα. Προσπαθεί να βρει το δυνατό σημείο μας αλλά και το αδύναμο ώστε να το ενισχύσει και να το βελτιώσει και θεωρώ ότι η νοοτροπία και η αύρα του είναι αυτή που μας κάνει να ψάχνουμε το 100% σε κάθε προπόνηση.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This