Επιλογή Σελίδας

Η National Football League (NFL) κερδίζει πάρα πολλά χρήματα χάρη σε μεγάλα χορηγικά deal, σε εκατομμύρια εισιτήρια, σε αγορές προιόντων από τους φιλάθλους και απ’ όλα στα πολύ υψηλά τηλεοπτικά συμβόλαια. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, τα έσοδα της κορυφαίας λίγκας αμερικανικού φούτμπολ έφτασαν την περασμένη σεζόν τα 14 δισ. δολ.

Μπορεί να μην υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sports Business Journal, από τις κορυφαίες στα οικονομικά θέματα της αθλητικής βιομηχανίας, τη σεζόν του 2016(στην πραγματικότητα το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017) το NFL και οι 32 ομάδες του κατάφεραν να συγκεντρώσουν έσοδα της τάξεως των 14 δισ., ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 900 εκατ., σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

Ένα νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο για τα ματς της Πέμπτης, που πλέον φέρνουν στα ταμεία 150 εκατ. δολ. περισσότερα, η χορηγία ονόματος για το νέο γήπεδο της ομάδας της Μινεσότα και αρκετά νέα χορηγικά deal, με κορυφαίο όλων αυτό της λίγκας με την αυτοκινητοβιομηχανία Ford, προκάλεσαν την προαναφερθείσα αύξηση.

Όσον αφορά τις χορηγίες, ένα άλλο κορυφαίο οικονομικό μέσο, το Forbes, ανέφερε πως αυτές έφτασαν το επίπεδο ρεκόρ των 1,25 δισ. δολ., ήταν δηλαδή αυξημένες κατά 4,3%.

Όλα αυτά σε μία σεζόν που το NFL κατέγραψε μείωση στον τομέα της τηλεθέασης. Αυτό δε σημαίνει πως μειώθηκε η εμπορικότητά του, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι σταματούν να παρακολουθούν σπορ μέσω της τηλεόρασης και προτιμούν τα ψηφιακά μίντια. Τα έσοδά του NFL αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, με το αμερικανικό φούτμπολ να αποκτά όλο και περισσότερους φίλους εκτός των ΗΠΑ.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This