Επιλογή Σελίδας

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε με τρίμηνη αργία τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, Π. Δημητρίου, τον Α’ Αντιπρόεδρος Στ. Αντωνίου και τον ταμία Κλ. Τζαφέρη, για παραβίαση κανονισμών, έπειτα από καταγγελία του προέδρου της ΑΕΛ, Αλ. Κούγια και παρότι η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας ήταν απαλλακτική και για τα τρια πρόσωπα.

Η υπόθεση αφορά τις ομάδες που με το νόμο Αυγενάκη ανήλθαν πέρυσι από τη Football League στη Super League 2 κι ενώ δεν πήραν αδειοδότηση η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ με απόφαση που έλαβε του επέτρεψε να κάνουν μεταγραφές.

Αθώοι κρίθηκαν οι δύο δικηγόροι της ΕΠΟ, Ν. Μπάρτζης και Β. Σαράκης, που εισηγήθηκαν την λήψη απόφασης που ακυρώθηκε αρχικά από το Διαιτητικό Δικαστήριο και οδήγησε σε αργία, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τα τρία μέλη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, που την έλαβαν.

Η απόφαση είναι εφέσιμη και τα τρία πρόσωπα θα καταθέσουν έφεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Έως η υπόθεση να τελεσιδικήσει θα αντικατασταθούν από τους τρεις πρώτους αναπληρωματικούς που είναι οι Π. Διακοφώτης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Α. Τόκας (ΕΠΣ Πιερίας) και Στ. Σαρηγιαννίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής).

Και οι τρεις εκτός από μέλη της ΕΕ ΕΠΟ και του λεγόμενου προεδρίου αυτής είναι και πρόεδροι Ενώσεων. Ο Δημητρίου στην ΕΠΣ Αθηνών, ο Αντωνίου στην ΕΠΣ Πέλλας και ο Τζαφέρης στην ΕΠΣ Δυτικής Αττικής. Η ποινή εκτείνεται και στις Ενώσεις.

Αυτή τη στιγμή το μόνο μέλος του προεδρείου της ΕΠΟ που παραμένει στη θέση του ο εξ οφίτσιο β’ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Super League, Γ. Μποροβήλος, ενώ μέχρι την 1η Ιουνίου, οπότε θα εκλεγεί πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο Τ. Μπαλτάκος η ΕΠΟ θα διευθύνεται από τον acting Φιλιππούση, χωρίς εποπτεία.

Σύμφωνα με το αρ. 25 παρ 2 του κανονισμού δεοντολογίας:

“Η τυχόν παράβαση ή μη συμμόρφωση των παραπάνω νομικών καιφυσικών προσώπων με το Καταστατικό, τους κανονισμούς, τιςοδηγίες και εγκυκλίους της ΕΠΟ, τις αποφάσεις τωνθεσμοθετημένων ποδοσφαιρικών οργάνων, σχετικά με τιςυποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα που έχουν, καθώςκαι οποιαδήποτε εκ μέρους τους ενέργεια που αποσκοπεί στηνκαταστρατήγηση των ως άνω, τιμωρείται από το κατά οικείοδικαιοδοτικό όργανο με την απαραίτητη προϋπόθεση τηςπροηγούμενης κλήσης σε έγγραφη ή αυτοπρόσωπη απολογία.”

Η ποινή που προβλέπεται είναι η εξής:

“Απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δραστηριότηταπου σχετίζεται με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον για τρεις (3)μήνες.”

Πηγή: soccerplus.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This