Επιλογή Σελίδας

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 είναι οι μόνιμα αδικημένες σε όλα τα επίπεδα… Φέτος ειδικά η κατάσταση έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο γιατί και το σύστημα με απευθείας άνοδο μόνο μίας ΠΑΕ είναι παγκόσμιο ελληνικό φαινόμενο ντροπής, αλλά και υπάρχει ουσιαστική ανυπαρξία οικονομικής υποστήριξης από όσα είχαν συμφωνηθεί… Ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος φιλοξενήθηκε την Τρίτη (24/5) στην ΕΡΤ 3 και στην εκπομπή «Ο Κόσμος των Σπορ» και τοποθετήθηκε για όλα.

Ο διοικητικός ηγέτης της διοργανώτριας ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αλλά καυστικός τόσο για τη μη καταβολή χρημάτων από το ποσοστό του στοιχήματος από την Πολιτεία παρά τις δεσμεύεις που υπήρχαν όσο και για το γεγονός της καθυστέρησης του μπαράζ, που θα δώσει η Βέροια με τη Λαμία ή τον Απόλλωνα Σμύρνης με αφορμή τη δικαστική εμπλοκή και τον κίνδυνο υποβιβασμό του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά, ο Λεουτσάκος τόνισε τα εξής:

«Μπορούσε να επικυρώσει η Σούπερ Λίγκα 1, η απόφαση που εκκρεμή μπορεί να βγει σε πέντε μήνες… Και πριν ένα χρόνο Απόλλωνας και Ξάνθη είχαν παίξει τον Αύγουστο, τι θα γίνει…

Εμείς παίξαμε 34 αγωνιστικές, Κυριακή – Τετάρτη… Ζητήσαμε μια μικρή παράταση λόγω κόβιντ 15 ημερών και η ΕΠΟ δεν μας τις έδωσε, ήταν αυστηροί μαζί μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 και την ΕΠΟ και ήρθαμε στην ώρα μηδέν. Τα τηρήσαμε όλα! Παίχθηκε ένα μπαράζ ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές, που είναι άδικο να ανεβαίνει μόνο ένας και τώρα μας λένε ότι το μπαράζ πάει πίσω, πόσο πίσω; Βλέπουμε πάλι μια εσκεμμένη ενέργεια, πως να το πω; Δεν κλήθηκε λέει ο βασικός μάρτυρας, ο κ. Κουτσοσπύρος στην Επιτροπή Δεοντολογίας…  Δηλαδή τώρα κοροϊδευόμαστε, υπάρχει ένας κατηγορούμενος στο δικαστήριο μέχρι να αποδειχθεί ότι είναι αθώος και δεν κλήθηκε! Πότε θα τελειώσει αυτό το μαρτύριο για τη Βέροια; Για μία ομάδα, που έχει δαπανήσει μπάτζετ 1,5 εκατ. ευρώ, δίκαια ήταν πρώτη βαθμολογικά και ούτε ξέρει τώρα τη θα γίνει… Δυστυχώς, για άλλη μια φορά επαληθεύεται ότι η Σούπερ Λίγκα 2 προσπαθούν να είναι εντάξει σε ό,τι ζητά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά κάποιοι άλλοι δυστυχώς δεν μπορούν να τηρήσουν αυτά που λένε… Θα είμαστε δίπλα στις ομάδες μας και θα κάνουμε και ένα συμβούλιο στη Σούπερ Λίγκα 2 την άλλη εβδομάδα για να απαντήσουμε στα διάφορα σενάρια, που βάλουν εναντίον μας…

Θα τοποθετηθούν οι ομάδες για την επόμενη ημέρα… Δεν μπορούμε να ζούμε κάθε χρόνο σε σενάρια. Φέτος θυσιαστήκαμε… Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2 πήρε πέρσι το 40% από τα έσοδα του στοιχήματος και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 το 120%! Και περιμένουμε μία δικαιοσύνη και να πάρουμε τα χρήματα που μας αναλογούν. Κάναμε μια αναδιάρθρωση, έγινε η κατηγορία με 34 ομάδες, μπήκαν και οι τέσσερις ομάδες Β’ και δεν πήραμε τίποτα από το στοίχημα παρά μόνο από την ΕΡΤ, που είναι και η μόνη που μας στηρίζει. Περιμένουμε να δούμε αν θα πάρουμε τα χρήματα από το στοίχημα μέχρι τον Ιούνιο… Υπάρχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και έχουν πάρει 57.000 ευρώ μόνο και αξίζουν συγχαρητήρια. Υποφέρουν οι πρόεδροι γιατί είχαν προγραμματίσει κάποια χρήματα και τώρα δεν ξέρουν τι χρωστούν και έχει τελειώσει η χρονιά, άλλα τους έταξαν. Για αυτό θα κάνουμε συμβούλιο την άλλη Πέμπτη, εμείς δεν θέλουμε σενάρια, θέλουμε πραγματικότητα και να ξέρουμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε στις 11 Σεπτεμβρίου… Η Πολιτεία να δει το θέμα με το ποσοστό από το στοίχημα γιατί στο τέλος οι μισοί πρόεδροι θα βρεθούν στη φυλακή από τα χρέη!».  

Πηγή: a-sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This