Επιλογή Σελίδας

Του Γιώργου Καρανικόλα

Παλιές θύμησες… ξαναζωντάνεψαν χθές στο Δημοτικό γήπεδο Αιγινίου “Γιάννης Παραλυκίδης” όπου συναντήθηκαν σε φιλική αναμέτρηση ο Αιγινιακός (2021-22) με τους Παλαίμαχους του συλλόγου. Το τελικό 5-5 που έχει πολύ μικρή σημασία αποδεικνύει ότι οι παλαιότεροι παίκτες δεν ξέχασαν τα… μυστικά της μπάλας καθώς στάθηκαν με αξιώσεις απέναντι στην σημερινή ομάδα. Έτσι σημειώθηκε αυτό το “αγγλικό” σκορ με άπαντες να είναι ικανοποιημένοι. Ήταν μια ωραία εκδήλωση η οποία κλείνει τη φετινή επιτυχημένη απ’ όλες τις πλευρές χρονιά της αιγινιώτικης ομάδας.

Πριν τον αγώνα μίλησε στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων εκ μέρους του Δ.Σ. του Αιγινιακού ο Γενικός γραμματέας Γιώργος Καρανικόλας, ο οποίος είπε: “Η μεγάλη συμμετοχή των παλαιμάχων δείχνει το πόσο αγαπάνε την ομάδα μας, τα πρόσωπα αλλάζουν αλλά ο Αιγινιακός μένει. Ο χρόνος δεν μπορεί να φθείρει τις αναμνήσεις από το αξιοζήλευτο παρελθόν… Όλοι σας βάλατε ένα “λιθαράκι” προκειμένου ο Αιγινιακός να γράψει μια πλούσια ιστορία εντός και εκτός Πιερίας”. Επίσης συνεχάρη την σημερινή ομάδα για την άνοδο της στη Α’ κατηγορία της Ένωσης μας. Κλείνοντας ευχήθηκε να αποτελέσει αυτός ο αγώνας την αρχή για την δημιουργία ομάδας παλαιμάχων του συλλόγου”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η αναφορά του βετεράνου γκολκίπερ, Νίκου Θάνου.

Για την ιστορία τα γκολ για τον Αιγινιακό πέτυχαν οι Δαραής, Τσολακίδης, Τασιώνας, Κακατάτσιος Η. και Κιρκιλιανίδης και για τους παλαίμαχους οι Κοντόπουλος, Χαραλαμπίδης, Ζαπουνίδης, Αργυρόπουλος Δ., Προβατίδης.

Παρά τις καταγγελίες πριν το ματς, διαιτήτευσε με επουσιώδη λάθη ο Γ. Καρανικόλας.

Αιγινιακός (Γιώργος Ντάμτσιος): Δερματάς, Βουλτσίδης, Κακατάτσιος Η., Παπαδημητρίου, Παππάς, Παντερμαλής, Τσολακίδης, Τασιώνας, Δαραής, Κιρκιλιανίδης, Ρούσσος.
Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Μοσχίδης, Καλαβρινός, Σταυρούδης, Χρήστου, Παπαγιάννης, Σεϊταρίδης.

 

Παλαίμαχοι Αιγινιακού (Πέτρος Τερζής – Γιάννης Μαντίκος): Θάνος, Μαυρίδης, Σουλτανίδης, Παπαδόπουλος Τ., Καραόγλου, Μπαμπέτας, Προβατίδης, Κοντόπουλος, Ζαπουνίδης, Χνούδας, Αργυρόπουλος Τ..
Αγωνίστηκαν ακόμη και οι Κισσούδης, Καραγεώργος, Χαραλαμπίδης, Παντελίδης, Δουλιάκας, Αργυρόπουλος Δ., Μωραΐτης, Παπαργυρίου Α., Μπουκουβάλας, Τασιώνας Δ.

– Αρκετοί Παλαίμαχοι ήρθαν οικογενειακώς στο “Γιάννης Παραλυκίδης”. Μεταξύ αυτών διακρίναμε τους Κώστα Κοντόπουλο, Μιχάλη Καράογλου, Τάσο Παπαδόπουλο, Παύλο Προβατίδη, Σάκη Σουλτανίδη, Θόδωρο Χνούδα.
– Σημαντική αποδείχτηκε η παρουσία του μέλους της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πιερίας, Σκούφα Σπύρου γιατί προφανώς ο ρέφερυ Γιώργος Καρανικόλας φοβούμενος τον “αποκεφαλισμό” του δεν πραγματοποίησε τον “σφαγιασμό” των παλαιμάχων.

– Μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής των παλαιμάχων ήταν ο Σάκης Μπουκουβάλας (έτος γέννησης 1965). Μπράβο στον εκ Μελίκης άσσο που πάντα είναι κοντά στον Αιγινιακό.
– Γιατρός αγώνα ήταν ο διασώστης στο ΕΚΑΒ, αδερφός του Προπονητή του Αιγινιακού, Γ. Ντάμτσιου, Βασίλης που είχε διπλό ρόλο, και αυτόν του φωτογράφου.
– Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Κώστας Καρακασίδης που ανήκει στον πίνακα παρατηρητών της ΕΠΣ Πιερίας.
– Τυχαία έμαθε ο Γιώργος Δουλιάκας την διεξαγωγή του φιλικού και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος. Μάλιστα μας δήλωσε ότι χάρη στον Αιγινιακό έκανε μεγάλη καριέρα στην Αναγέννηση Γιαννιτσών (Β’ Εθνική).
– Απόπειρα δωροδοκίας έγινε από το Σάκη Καραγεώργο στον διαιτητή που αρχικά φάνηκε να ενδίδει…
– Απολαυστικός για μια ακόμα φορά ο τερματοφύλακας των Παλαιμάχων, Νίκος Θάνος, ο οποίος θυμόταν τα πάντα γύρω από την ομάδα της εποχής του, με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες.
– Συγκινημένο διακρίναμε τον Μάκη Χαραλαμπίδη που έδειχνε πολύ ευχαριστημένος γιατί ξανασυναντήθηκε με παλιούς συμπαίκτες του. Είχαν πολλά να θυμηθούν, τονίζοντας δε ότι η ομάδα εκείνη ήταν δεμένη σαν οικογένειά και δεν καταλαβαινε από έδρες. Ο Αδάμ μας εκμυστηρεύτηκε ότι άρχισε τις ενέργειες για την επαναδραστηριοποίηση της ομάδας της γενέτειρας του, Αναγέννησης. Μπράβο του.
– Τον Ιταλό Διαιτητή Κολίνα θύμιζε ο Γιώργος Καρανικόλας που φόραγε στολή από την γειτονική χώρα χρώματος κίτρινου φοσφωριζέ.
– Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι “μονομαχίες” των Τόλη Αργυρόπουλου και Μιχάλη Τσολακίδη ήταν ίδιαίτερα δυνατές αλλά όχι αντλιαθητικες. Μάλιστα μια ντρίπλα του πρώτου στον δεύτερο σχολιάστηκε αρκετά .
– Μετά τη λήξη του αγώνα, σε κατάστημα εστίασης του Αιγινίου αρκετοί ποδοσφαιριστές των Παλαιμάχων διασκέδασαν το “θετικό αποτέλεσμα”. Οι συζητήσεις είχαν ένα και μοναδικό θέμα: Τον Αιγινιακό της δικής τους περιόδου που είχε εξαιρετική ομάδα πάντοτε.

– Την τελευταία στιγμή λόγω ανειλημένων υποχρεώσεων τους, ειδοποίησαν και δεν παρευρέθηκαν οι άσσοι των παλαιμάχων, Πολυχρόνης Τσαλκιτζής, Παναγιώτης Σχοινόπουλος και Παντελής Ηλβανίδης.
– Εντυπωσίασε ο Νίκος Μπαμπέτας για το ουσιώδες και γεμάτο φαντασία παιχνίδι, με συνέπεια ο προπονητής Γιώργος Ντάμτσιος να ρωτάει για το… όνομά του.
– Πατέρας και γιός βρέθηκαν αντιμέτωποι στο μάτς. Ο λόγος για το Διονύση Τασιώνα (παλαίμαχοι) και τον Κώστα των νέων.
– Ο Κώστας Κοντόπουλος με την σύζυγό του Ειρήνη ήρθε στο γήπεδο με σχετική… καθυστέρηση. Πάντως με το πρωτο γκολ που πέτυχε ανέβασε την ψυχολογία των συμπαικτών του.
– Το απολάμβανε το μάτς ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης ο οποίος ήταν πολύ αγωνιστικος και σοβαρός στο παιχνίδι του.
– Άχαστη ευκαιρία έχασε ο Πάνος Δερματάς, με συνέπεια να δεχθεί τα πυρά των συναδέλφων του.
– Με νέο λουκ εμφανίστηκε ο Μιχάλης Καράογλου. Και δε ήταν λίγοι αυτοι που δεν αναγνώρισαν.
Τις φανέλες για ενθύμιο πήραν οι παίκτες των Παλαιμάχων και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο μάτς.

IMG_20220520_174819
IMG_20220520_175235_1
IMG_20220520_175342

IMG_20220520_175619_1
IMG_20220520_184958
IMG_20220520_175318
IMG_20220520_174744_1
IMG_20220520_175753_1
IMG_20220520_180839_1
IMG_20220520_175030

Pin It on Pinterest

Shares
Share This