Επιλογή Σελίδας

Και φέτος το 2-3 έκαναν ΠΑΟΚ και Άρης
Ο ΠΑΟΚ υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ήττα στα Playoffs και για δεύτερη σεζόν στη σειρά τερμάτισε δεύτερος με τον Άρη τρίτο.

Δεύτερη φορά στην τριάδα…
Το έκαναν πέρσι για πρώτη φορά, το επανέλαβαν και φέτος. Οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης πέρσι κατάφεραν να πλασαριστούν και οι δύο στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Και φέτος με τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού και τη νίκη του Άρη στα Γιάννενα, το έκαναν και πάλι.

Όπως και πέρσι μπροστά τους ήταν μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ δεύτερος και ο Άρης τρίτος. Η διαφορά ήταν φέτος η αλλαγή θέσεων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, αφού οι “πράσινοι” τερμάτισαν στην τέταρτη θέση.

Με το νέο format των Playoffs ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και τις τρεις φορές, ο ΠΑΟΚ δεύτερος και τις τρεις φορές, ενώ η ΑΕΚ ξεκίνησε τρίτη και κάθε χρόνο έχασε από μια θέση. Η ομάδα της περιφέρειας που συμπληρώνει το γκρουπ και τις τρεις φορές μένει στην έκτη θέση.

Καλύτερη επίθεση…
Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη επίθεση με 62 γκολ, αν και υστέρησε κατά πολύ των 82 περσινών του. Στην κανονική περίοδο ο ΠΑΟΚ είχε τρία περισσότερα, αλλά στα Playoffs πέτυχε μόλις οκτώ και έμεινε δεύτερος. Ο Ολυμπιακός έχει και τις τρεις σεζόν την καλύτερη επίθεση στα Playoffs, αλλά φθίνουσα, από τα 21 στα 18 και τώρα στα 15. Χάνει τρία κάθε σεζόν.

Καλύτερη άμυνα…
Ο Ολυμπιακός κράτησε με τα… δόντια την καλύτερη άμυνα, έστω και με συγκάτοικο τον Παναθηναϊκό. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν δεχτεί 14 γκολ στην κανονική περίοδο και παραλίγο να φτάσουν τον ίδιο αριθμό στα Playoffs, όπου δέχτηκαν 12. Εκεί που ο Παναθηναϊκός δέχτηκε μόλις πέντε, ρεκόρ στη φάση των Playoffs, και τον έφτασε στα 26 γκολ.

Δεν κράτησε το αήττητο
Ο Παναθηναϊκός έχασε 2-0 στην Τούμπα και δεν κατάφερε να γίνει η  πρώτη ομάδα που δεν θα έχει ήττα στα Playoffs. Πάντως ισοφάρισε το ρεκόρ του Ολυμπιακού, που είχε μια ήττα πέρσι και μια πρόπερσι.

Οι αριθμοί…
Στους 240 αγώνες της σεζόν μπήκαν 570 γκολ, μέσος όρος 2,4 γκολ ανά αγώνα. Tα 314 τα πέτυχαν οι γηπεδούχοι και τα 256 οι φιλοξενούμενοι.
Οι γηπεδούχοι κέρδισαν 102 παιχνίδια, οι φιλοξενούμενοι 78 και 60 έληξαν ισόπαλα.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This