Επιλογή Σελίδας

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέτυχε τρία γκολ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να νικήσει την ΑΕΚ στο τελευταίο παιχνίδι, πάλι με 3-2, όπως στην κανονική διάρκεια, αλλά αυτή τη φορά με ανατροπή.

Ο Μαροκινός επιθετικός δεν κατάφερε να βγει φέτος πρώτος σκόρερ, ωστόσο έγινε ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, που πετυχαίνει πέντε χατ τρικ με τη φανέλα του στο πρωτάθλημα.

Ως τώρα ο Ίλια Ίβιτς είχε τρια χατ τρικ και ένα καρέ, ο Λάγιος Ντέταρι επίσης τρια χατ τρικ και ένα καρέ, ενώ ο Τζιοβάνι τέσσερα χατ τρικ.

Ο Ελ Αραμπί έφτασε τα πέντε. Αυτά μεταξύ ξένων, αφού ο Γιώργος Σιδέρης με 14 χατ τρικ και τέσσερα καρέ στο πρωτάθλημα είναι άφταστος.
Επίσης ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει τα τέσσερα από τα πέντε χατ τρικ που έγιναν στις δύο τελευταίες σεζόν, με το άλλο να είναι του Καρλίτος.

Τα πέντε χατ τρικ του Ελ Αραμπί
12.01.2020 Λαμία – Ολυμπιακός 0-4
17.10.2020 Ολυμπιακός – Ατρόμητος Αθηνών 4-0
05.12.2020 Ολυμπιακός – Βόλος 4-1
15.12.2021 Ατρόμητος Αθηνών – Ολυμπιακός 0-3
17.05.2022 ΑΕΚ – Ολυμπιακός 2-3

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πέτυχε σε τρεις διαδοχικές σεζόν 58 γκολ, κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος ξένος του Ολυμπιακού. Μόνο ο Σιδέρης, ο Αναστόπουλος και ο Τριαντάφυλλος το έχουν καταφέρει στην ιστορία. Μάλιστα για ένα γκολ δεν κατάφερε να πιάσει το ρεκόρ του Ιβ Τριαντάφυλλου, που πέτυχε 59 γκολ στις τρεις πρώτες – και μοναδικές – σεζόν του στον Ολυμπιακό!

Ο Ελ Αραμπί ανέβηκε στην 16η θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League, αφού ξεπέρασε τον Μήτρογλου. Έχει μπροστά του με 59 τον Τριαντάφυλλο και με 61 τους Τζιοβάνι και Καραπιάλη.

Ρεκόρ επτά γκολ στην έδρα της ΑΕΚ
Παράλληλα ο Ελ Αραμπί δημιουργεί εντυπωσιακή παράδοση με αντίπαλο την ΑΕΚ, αφού έχει φτάσει τα εννέα στο πρωτάθλημα εναντίον της, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Μάλιστα έχει επτά εκτός έδρας και δύο εντός. Έχασε την ευκαιρία να σκοράρει και στον τελικό του Κυπέλλου του 2020, αφού του έπιασε πέναλτι ο Τσιντώτας.

Τα επτά γκολ εκτός έδρας του Ελ Αραμπί είναι ρεκόρ για παίκτη του Ολυμπιακού σε βάρος της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί μπορεί ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να έχει πετύχει 11 σε βάρος της ΑΕΚ, αλλά μόνο τα έξι είναι εκτός έδρας. Εννέα σε βάρος της ΑΕΚ έχει και ο Γιώργος Σιδέρης, αλλά τα πέντε εκτός έδρας.

Ελ Αραμπί – ΑΕΚ… 9-8
Από το καλοκαίρι του 2019 που ήλθε ο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό, οι δύο ομάδες έχουν παίξει 13 επίσημα παιχνίδια, 12 για το πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου του 2020. Σε αυτά τα παιχνίδια ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει εννέα γκολ και η ΑΕΚ οκτώ συνολικά.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This