Επιλογή Σελίδας


Η σεζόν ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον ΠΑΟΚ που δεν κατάφερε να πάρει θέση στα play-offs του πρωταθλήματος και ο Βαγγέλης Μάντζαρης ο οποίος βρέθηκε στην πρωτόγνωρη γι’ αυτόν θέση τέτοια εποχή να είναι… διακοπές, μίλησε για τον «δικέφαλο», αλλά και για την επικείμενη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο F4 της Ευρωλίγκας στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» με την Έλενα Βογιατζή και τον Μενέλαο Σεβαστιάδη.

Αναλυτικά είπε:

Για τη φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ: «Σίγουρα ήταν αποτυχημένη. Η 6η θέση ήταν ο φετινός μας στόχος. Δυστυχώς, φέτος έπαιξαν πολλοί παράγοντες ρόλο. Κομβικό θέμα για ‘μας ήταν ότι πέρα απ’ όλα τα κακά που είχαμε με τραυματισμούς, κακές εμφανίσεις και τα λοιπά, ήταν και ο παράγοντας τύχη γιατί χάσαμε τουλάχιστον 7-8 ματς στον πόντο. Ένα-δύο ματς να είχαμε πάρει διαφορά, θα είχαμε καταφέρει να βγούμε στην 6άδα που ήταν ο στόχος».


Για ένα γεγονός που τον «χάλασε» στον ΠΑΟΚ: «Οι παίκτες έχουμε μεγάλη ευθύνη, όπως θεωρώ ότι και ο προπονητής έχει μεγάλη ευθύνη. Έτσι είναι η ζωή και το μπάσκετ. Το θέμα είναι ν’ αποτυγχάνουμε όλοι μαζί, γιατί αυτό που δε μ’ άρεσε καθόλου στον ΠΑΟΚ και δεν το ‘χω ξαναζήσει ποτέ στην καριέρα μου είναι το να βλέπω έναν προπονητή ξαφνικά να κοιτάζει μόνο πώς να καλύψει το άτομό του. Μετά το ματς με την ΑΕΚ, είδα δηλώσεις του, με τις οποίες έριξε ευθύνες μόνος στους παίκτες. Εγώ τα θεωρώ αυτά απαράδεκτα και αντιεπαγγελματικά, αλλά αφού τελείωσε η συνεργασία μας, όλα καλά, ηρεμήσαμε εμείς, ηρέμησε κι αυτός. Ο καθένας να πάρει το δρόμο του».

Για τη φετινή του χρονιά: «Αυτό που έζησα δεν το ‘χω ξαναζήσει. Τις τελευταίες δύο χρονιές έχω αλλάξει αρκετές ομάδες, πράγμα στο οποίο δεν ήμουν συνηθισμένος. Ξεκίνησαν όλα με την Πολωνία (σ.σ. Σταλ Οστρόφ) που με βρήκε ο προπονητής και πήγα. Έμαθα για την ομάδα, έμαθα ότι ήταν πρωταθλήτρια, ότι ήταν καλά οικονομικά, είχε καλή οργάνωση. Έπαιζε και Τσάμπιονς Λιγκ, για ‘μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό, γιατί έτσι έχω μάθει, δε μπορώ να παίζω μόνο ένα ματς πρωταθλήματος τη βδομάδα. Δεν ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα, αλλά ήταν πολύ καταθλιπτικά η πόλη, όλο έβρεχε, και στον 1 μήνα ήθελα να φύγω. Μετά βρήκα μια ομάδα απ’ το Ισραήλ, τη Χάποελ Εϊλάτ, που για ‘μένα ήταν «παράδεισος», σε αυτήν την ομάδα πέρασα τους καλύτερους 2 μήνες της ζωής μου. Το θέμα ήταν ότι ήμουν ολομόναχος, δε μπορούσα να έχω ούτε τον σκύλο μου λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Έκανα συμβόλαιο μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά το Νοέμβρη εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ και αποφάσισα να πάω εκεί. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα, γιατί είχα τις αμφιβολίες μου, αλλά με πήρε ο πρόεδρος αυτοπροσώπως, με παρότρυνε και μ’ έπεισε. Ήταν μια χρονιά για ‘μένα με πολλές αλλαγές».

Για το αν αποκόμισε εμπειρίες απ’ τη φετινή χρονιά: «Εγώ φέτος απέκτησα πολλές εμπειρίες. Αυτά που έζησα στο ΠΑΟΚ το τελευταίο δίμηνο ήταν πραγματικά εμπειρίες ζωής. Και οι αντιμετωπίσεις που είχαμε ήταν πραγματικά πρωτόγνωρες. Είναι αυτό που λένε, όσο ζεις μαθαίνεις».

Για το φαβορί του Final-4 και τον Ολυμπιακό: «Με βάση όλη τη φετινή σεζόν, η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερες πιθανότητες. Έχει βάθος, έχει παίκτες με προσωπικότητα και έναν προπονητή με μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει πάει σε πάρα πολλά Final-4, έχει παίκτες έμπειρους που ξέρουν, προπονητή έμπειρο και θα έχει και τον κόσμο που είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα είναι σα να παίζει στην έδρα του. Πάει ως το 3ο-4ο φαβορί, παίζει με την πρωταθλήτρια Ευρώπης που ξέρουμε όλοι τι ομάδα είναι, έχει το πλεονέκτημα του κόσμου και δεν έχει να χάσει τίποτα».

Για την ανάμνηση που θα του μείνει από τα 4 F4 με δύο κατακτήσεις με τον Ολυμπιακό: «Αυτό του 2012. Πέρα του ότι ήταν το 1ο, είναι και ο τρόπος που ήρθε. Ήταν να γίνουν όλα για να το πάρουμε. Ήταν σαν παραμύθι. Δε θυμάμαι να ξανάγινε τέτοια ανατροπή με βάση το ρόστερ των ομάδων και τα λοιπά. Αυτό το Final-4 θα μείνει αξιοσημείωτο. Έτσι κι αλλιώς, τις πρώτες φορές τις θυμάσαι πάντα σε όλους τους τομείς».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This