Επιλογή Σελίδας


Του Γιώργου Πετρίδη

224 ημερολογιακές μέρες, 26 αγωνιστικές, 156 αγώνες. Η κανονική περίοδος της 30ής Stoiximan Basket League μπήκε στα βιβλία της ιστορίας και μαζί της όλα εκείνα τα ρεκόρ της μιας βραδιάς που ξεχώρισαν σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Το esake.gr τα παρουσιάζει αρχίζοντας από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν σε ομαδικό επίπεδο, με θετικό και αρνητικό τρόπο.

Σε αυτή τη διαδρομή από τις 2 Οκτωβρίου μέχρι το περασμένο Σάββατο 14 Μαίου, έγιναν πολλά μέσα από τα ματς της κανονικής περιόδου και αρχίζοντας από τα ρεκόρ που είχαν θετική χροιά, ρίχνουμε μια ματιά στις επιδόσεις που ξεχώρισαν στην επίθεση, την άμυνα και τις τρεις κατηγορίες των σουτ.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε την κορυφαία επιθετική και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ την καλύτερη αμυντική επίδοση. Η Λάρισα μέτρησε τις περισσότερες εύστοχες βολές ενός αγώνα και ο Προμηθέας τα περισσότερα εύστοχα δίποντα ενώ Απόλλων Oscar και Ολυμπιακός μοιράστηκαν την αντίστοιχη επίδοση εύστοχων τριπόντων. Ο Προμηθέας είχε και την κορυφαία επίδοση ευστοχίας στα δίποντα ενώ ο Ηρακλής «έγραψε» το αντίστοιχο ρεκόρ τριπόντων. Στις βολές υπήρξαν πέντε επιδόσεις με το απόλυτο ποσοστό (100%).

Ο Ολυμπιακός τα limit up ασίστ, κλεψιμάτων και κοψιμάτων

Περνώντας στις κατηγορίες των ριμπάουντ και της οικονομίας, ο Ολυμπιακός εμφανίζεται να καταλαμβάνει τις περισσότερες κορυφές. Ήταν η ομάδα με τις περισσότερες, κορυφαίες επιδόσεις κάνοντας μάλιστα το 3/4 στην οικονομία αφού είχε τα ρεκόρ ασίστ, κλεψιμάτων και κοψιμάτων. Παράλληλα είχε τους καλύτερους συντελεστές αμυντικών ριμπάουντ, συνολικών ριμπάουντ και λαθών πάντα στο επίπεδο των μεμονωμένων αγώνων.


Ο Ηρακλής «έγραψε» την κορυφαία επίδοση επιθετικών ριμπάουντ, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ των αμυντικών ριμπάουντ ενώ ο Απόλλων Oscar είχε το ρεκόρ συνολικών ριμπάουντ μέσα από το ματς 50 λεπτών με τον Ηρακλή. Ο Προμηθέας από την πλευρά του έκανε τα λιγότερα λάθη ενός αγώνα…

«Ερυθρόλευκο» το 10ο «160άρι» ranking στην ιστορία

Ο Ολυμπιακός έκανε με βάση του αριθμούς την καλύτερη εμφάνιση της κανονικής περιόδου. Ήταν εκείνη της 12ης αγωνιστικής απέναντι στον Ιωνικό όταν έκανε ranking 160. Μία επίδοση που κατατάχτηκε μάλιστα, στις 10 μεγαλύτερες στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε τις τρεις κορυφαίες επιδόσεις (150 εντός με το Λαύριο Megabolt και 144 εκτός με τη Λάρισα όσους είχε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εντός με το Λαύριο Megabolt) και συνολικά 13 από τις 20 καλύτερες της κανονικής περιόδου.

Το κορυφαίο ranking, η μεγαλύτερη διαφορά ομαδικού ranking και οι καλύτερες επιδόσεις πόντων ανά περίοδο, ημίχρονο και αγώνα…

Το 32-0 του Παναθηναϊκού και η διπλή επιστροφή από το -19

Μέσα από τη διαδρομή της κανονικής περιόδου προέκυψαν μεγάλες επιδόσεις που «κρύβονται» στα… ψιλά της στατιστικής. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μοιράστηκαν τα ρεκόρ στους πόντους στη ρακέτα, από αιφνιδιασμούς, από επιθετικά ριμπάουντ και λάθη αντιπάλου.

Αυτές που ίσως ξεχώρισαν όμως περισσότερο ήταν οι επιδόσεις μεγαλύτερου σερί και νικών με τη μεγαλύτερη ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγαλύτερο αναπάντητο σερί στο παιχνίδι του με τον Κολοσσό H Hotels στη Ρόδο όταν «έτρεξε» το άπιαστο 32-0 ενώ σημείωσε μία από τις δύο μεγαλύτερες ανατροπές καθώς χρειάστηκε να ανατρέψει διαφορά 19 πόντων για να περάσει από τη Λάρισα. Την ίδια ανατροπή είχε κάνει εις βάρος του ο Άρης στην πρεμιέρα.

Limit down: Η άλλη όψη του νομίσματος

Όπως κάθε χρηματιστήριο έτσι και αυτό των αριθμών της κανονικής περιόδου με τις κορυφαίες επιδόσεις της μιας βραδιάς είχε και τα limit down. Την άλλη όψη του νομίσματος με τις χαμηλότερες επιδόσεις. Ο Απόλλων Oscar είχε τη χειρότερη επιθετική και ο Ιωνικός τη χειρότερη αμυντική επίδοση. Η Λάρισα είχε κόντρα στον ΠΑΟΚ Mateco στον πρώτο γύρο τη χειρότερη επίδοση τριπόντων σε ποσοστό και εύστοχα σουτ ενώ παράλληλα «έγραψε» και το μικρότερο ποσοστό διπόντων. Προμηθέας και Άρης μοιράστηκαν το αρνητικό ρεκόρ ριμπάουντ ενώ οι «κιτρινόμαυροι» σημείωσαν και τη μικρότερη επίδοση ασίστ ενός αγώνα.

Τα όρια της φετινής σεζόν ξεπερνάει η επίδοση λαθών του Ηρακλή στο παιχνίδι του ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό αφού ήταν η μεγαλύτερη συνολικά στην ιστορία της Stoiximan Basket League.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This