Επιλογή Σελίδας


Του Τρύφωνα Δίτσιου

Μετά από σχεδόν δυο χρόνια πανδημίας ίσως όλοι μας καταλάβαμε ότι τα απλά πράγματα είναι αυτά που μετράνε στη ζωή. Η ζωή μας πάγωσε για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Χάσαμε την καθημερινότητά μας, τις διαπροσωπικές μας σχέσεις και φυσικά την επαφή μας με τον αθλητισμό.

Όλος ο αθλητικός κόσμος έχασε κάτι που πραγματικά αγαπούσε -τα γεμάτα γήπεδα, τη στήριξη της ομάδας, τους πανηγυρισμούς, ακόμη και τις απογοητεύσεις-.


Όλοι μας προσπαθήσαμε και προσπαθούμε παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον Covid-19 να επανακτήσουμε τις ζωές μας και να βρούμε μέσα από συζητήσεις λύσεις για τα προβλήματα που υπάρχουν στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ που μας ενδιαφέρει. Γνωρίζουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα των μεγάλων αστικών κέντρων σε σχέση με την ελληνική περιφέρεια, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με βασικά λειτουργικά προβλήματα. Οι μετακινήσεις είναι ένα τεράστιο θέμα που αντιμετωπίζουν όλα τα μικρά επαρχιακά σωματεία. Το κόστος αυτό σίγουρα θα διογκωθεί λόγω των γνωστών σε όλους προβλημάτων της ακρίβειας.

Η έλλειψη υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων κάνουν δύσκολο το προπονητικό έργο γιατί οι ώρες πρέπει να μοιραστούν και σε άλλα αθλήματα όπως βόλεϊ, χάντμπολ, κα. Ακόμη και αν κάποιες ομάδες της επαρχίας ανήκουν σε εθνικές κατηγορίες είναι δύσκολο να στελεχώσουν το ρόστερ τους μιας και τα περισσότερα νέα παιδιά της περιοχής θα χρειαστεί να φύγουν για σπουδές σε μεγαλύτερα αστικά κέντρα δημιουργώντας πραγματική έλλειψη παικτών.

Μέσα από τη διαδικασία των εκλογών και της συμμετοχής μου στο ΔΣ της ΕΟΚ, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ. Πραγματικά τους αξίζουν συγχαρητήρια καθώς προσπαθούν με το παραπάνω να λύσουν θέματα που σε κάποιους φαίνονται δεδομένα. Σε αυτή την κατηγορία θεωρώ ότι ανήκουν και κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών. Όλοι μας ξέρουμε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στα νησιά μας που οδηγούν στην αναβολή ή και ακύρωση αγώνων.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι κατόπιν σωστής συνεννόησης και οργάνωσης μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την καλοκαιρινή περίοδο και τον τουρισμό στα νησιά μας.

Να προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τα γήπεδα σε ανοιχτούς χώρους διοργανώνοντας «3×3» πρωταθλήματα, όλων των κατηγοριών, γεγονός που θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους Έλληνες και ξένους τουρίστες. Κάθε χρόνο βλέποντας και λύνοντας προηγούμενα θέματα να βελτιώσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο αθλητικό τουριστικό «brand name» γύρω από το μπάσκετ.

Πιστεύω λοιπόν ότι ο συνεχής διάλογος είναι απαραίτητος για να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις και να φέρουμε το μπάσκετ στη θέση που του ανήκει και του αξίζει στην ελληνική κοινωνία.

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This