Επιλογή Σελίδας


Ο Novak Djokovic επέστρεψε στον θρόνο του στη Ρώμη μετά από 2 χρόνια και αναδείχθηκε για 6η φορά στην καριέρα του πρωταθλητής στην “αιώνια” πόλη, επικρατώντας στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia με 6-0, 7-6 (5) του Στέφανου Τσιτσιπά.

Κάθε εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε η χωμάτινη σεζόν έπαιζε και καλύτερα ο Djokovic, με αποκορύφωμα την εβδομάδα του στη Ρώμη, όπου κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο, παίζοντας στο καλύτερό του επίπεδο την καταλληλότερη στιγμή, αφού ο μεγάλος του στόχος είναι να υπερασπιστεί τον θρόνο του στο Roland Garros και να φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους.

Με τη σημερινή του επιτυχία, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έφτασε τους 6 τίτλους στη Ρώμη, τους 38 τίτλους σε Masters 1000 διοργανώσεις (ρεκόρ) και τους 87 τίτλους καριέρας (5ο ρεκόρ στην open era), βελτιώνοντας το ρεκόρ του τελικούς στο 87-38 νίκες (125 τελικοί).

Εκτός από το επίτευγμα του 38ου τίτλου σε Masters, o Djokovic κατάφερε αυτή την εβδομάδα να πετύχει το ορόσημο των 1.000 νικών καριέρας (σήμερα έφτασε τις 1.001 νίκες), καθώς και να εξασφαλίσει την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, για 370η εβδομάδα συνολικά στην καριέρα του (ρεκόρ).

Ο Djokovic μπήκε ψυχωμένος στον τελικό και έκανε ένα αψεγάδιαστο 1ο σετ, αιφνιδιάζοντας τον Τσιτσιπά, καθώς “έσπασε” το σερβίς του στο 1ο και στο 3ο game, αποκτώντας σε λιγότερα από 15 λεπτά ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ο Τσιτσιπάς αποδιοργανώθηκε εντελώς και έκανε πολλά λάθη μετά απ’ αυτό, δυσκολευόταν ιδιαίτερα στο σερβίς του και υπέστη νέο break στο 5ο game, με αποτέλεσμα να χάσει αυτό το σετ μέσα σε μισή ώρα με “bagel”.

Κατάφερε ωστόσο να ανασυγκροτηθεί και να ανεβάσει το επίπεδό του στο 2ο σετ ο Στέφανος, κερδίζοντας τα πολύ σημαντικά για την ψυχολογία του πρώτα games του στον αγώνα, από τη γραμμή του σερβίς, για να προηγηθεί με 1-0 και με 2-1.

Στη συνέχεια βρήκε την ευκαιρία να πιέσει τον Djokovic και κατόρθωσε να κάνει break για να περάσει μπροστά με 3-1 και να αλλάξει εντελώς την εικόνα του αγώνα, με τον Σέρβο αυτή τη φορά να δείχνει αποδιοργανωμένος και να κάνει περισσότερα λάθη.

Είχε μάλιστα και ένα break point για το 5-1 ο Στέφανος, που δεν κατάφερε όμως να το εκμεταλλευτεί, κάτι που πλήρωσε αργότερα. Ο πολύ έμπειρος Djokovic έμεινε στο σετ κρατώντας το σερβίς του για το 4-2 και αυτό απέδωσε καρπούς λίγα λεπτά μετά.

Μπορεί ο Στέφανος να έφτασε στο 5-2 και να πλησίασε κι άλλο στην κατάκτηση του σετ, ο Djokovic όμως, που ποτέ δεν τα παρατάει, είχε την ευκαιρία του στο 9ο game, την οποία αξιοποίησε για να πάρει πίσω το break και να μειώσει σε 5-4.

Εν συνεχεία ο Σέρβος ισοφάρισε σε 5-5 και ισορρόπησε και με τη βούλα αυτό το σετ, με τους δυο παίκτες να ανταλλάζουν μετά από αυτό από ένα love service game και να οδηγούνται στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 και να ισοφαρίσει σε 5-5, όμως ο Djokovic έβγαλε μεγάλο σερβίς για να βρεθεί πρώτος στο match point. Ένα match point αποδείχτηκε αρκετό στον Σέρβο, που ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 36 λεπτά παιχνιδιού.

Αυτή ήταν η 7η νίκη του Djokovic με αντίπαλο τον Τσιτσιπά σε 9 αναμετρήσεις (7-2), με τον Σέρβο να παραμένει αήττητος απέναντι στον Έλληνα τενίστα στο χώμα, σε 5 πλέον συναντήσεις (5-0).Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου θα πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Παρίσι για το Roland Garros, όπου αναμφίβολα θα είναι μέσα στα μεγαλύτερα φαβορί, αν όχι το μεγαλύτερο.

Με καλή ψυχολογία θα πάει στο Παρίσι και ο Στέφανος, ο οποίος είχε ένα πολύ καλό τουρνουά στη Ρώμη και για 1η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε στον τελικό αυτής της διοργάνωσης, που συνολικά ήταν ο 5ος τελικός του σε 1000άρι.

Θα μείνει στα 2 Masters (2-3) και στους 8 τίτλους καριέρας ο 23χρονος Έλληνας τενίστας (8-12 σε τελικούς), ο οποίος θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης και στο Νο.2 του Race για το Τορίνο, πλησιάζοντας στους 130 βαθμούς το Νο.1, όπου θα παραμείνει ο Rafael Nadal.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This