Επιλογή Σελίδας


Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι στα ημιτελικά της Ρώμης, επιστρέφοντας από σετ πίσω για να επικρατήσει του Alexander Zverev με 4-6, 6-3, 6-3, σε 2 ώρες και 28 λεπτά.

Ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος θα ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, προκρίθηκε για 5η φορά σε έναν τελικό Masters διοργάνωσης – 1η στη Ρώμη – και θα διεκδικήσει αύριο τον 3ο τίτλο του σε Masters και 1ο μακριά από το Monte-Carlo, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής το 2021 και το 2022.

Ο τελευταίος αντίπαλος του Στεφ θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι Novak Djokovic και Casper Ruud.

Αυτός ήταν ο 3ος συνεχόμενος ημιτελικός Masters 1000 διοργάνωσης που συναντήθηκαν Τσιτσιπάς και Zverev, αφού ο Στέφανος είχε επιβληθεί του Zverev με 6-4, 6-2 στα ημιτελικά του Monte-Carlo και ο Γερμανός πήρε τη νίκη με 2-1 σετ στα ημιτελικά της Μαδρίτης. 

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Στέφανου να πανηγυρίσει τη νίκη, που ήταν η 8η σε 12 αναμετρήσεις με αντίπαλο τον Zverev (8-4).

Ήταν μια σκληρή μάχη, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά, με πολλά κλειστά και γεμάτα games. Το πρώτο break point και το πρώτο break ήρθαν στο 7ο game για τον Zverev, που πέρασε μπροστά με 4-3 και κατάφερε χάρη στο σερβίς του να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-4.

Ο Στέφανος ωστόσο ανταποκρίθηκε με ένα ιδανικό ξεκίνημα στο 2ο σετ, για να προηγηθεί με 2-0 και σβήνοντας 2 break points στη συνέχεια έκανε και το 3-0. Ο Έλληνας παίκτης είχε ευκαιρίες για να φτάσει και στο double break, κάτι που μπορεί να μην έγινε, όμως διατήρησε τον έλεγχο με το σερβίς του και έκλεισε το σετ στο 6-3.

Στο αποφασιστικό σετ και οι δυο παίκτες έβαλαν όλα τους τα δυνατά, ο Στέφανος όμως συνέχισε να παίζει σε πιο υψηλό επίπεδο και το πιστοποίησε αυτό και με ένα break στο 5ο game, για να αποκτήσει το προβάδισμα με 3-2.

Ούτε σ’ αυτό το σετ επέτρεψε break points στον αντίπαλό του ο Στεφ, ο οποίος ήταν ακαταμάχητος από τη γραμμή του σερβίς και με νέο break στο 9ο game “σφράγισε” τη μεγάλη πρόκριση, λίγο πριν συμπληρωθούν 2,5 ώρες παιχνιδιού.

Ο Τσιτσιπάς έφτασε τις 31 νίκες (31-9) στη φετινή σεζόν, έχοντας τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη.

Προκρίθηκε στον 20ό τελικό της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο του (8-11), κάτι που αν καταφέρει θα περάσει και στο Νο.1 του Race για το Τορίνο, αφήνοντάς πίσω του τους Rafael Nadal και Carlos Alcaraz, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This