Επιλογή Σελίδας


Ο έφορος του Ζαφειράκη Νάουσας Θανάσης Πουρλίδας (πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ παίδων), μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:


Για τον σύλλογο του Ζαφειράκη Νάουσας: «Ο σύλλογος είναι ίσως απ’ τα πιο ιστορικά της ΕΚΑΣΚΕΜ. Έχει ιδρυθεί το 1974, όπου από τότε υπάρχει και το τμήμα μπάσκετ. Έχουμε φέρει πολλές επιτυχίες στην πόλη, έχουμε παίξει στην Α1 γυναικών, στη Β’ Εθνική το 1983-84, κι έχουμε τοπικούς τίτλους πρωταθλητών εφήβων στην ΕΚΑΣΚΕΜ και παλαιότερα. Τα δύο τελευταία χρόνια ευτυχήσαμε να βγούμε επίσης πρωταθλητές παίδων, κάτι που δεν είχαμε καταφέρει ποτέ. Φέτος δεν ήταν στόχος μας ο πρωταθλητισμός, ωστόσο είναι ένα αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε τόσα χρόνια στις ακαδημίες. Σαν φιλοσοφία, δε μας νοιάζει ο πρωταθλητισμός στην αντρική ομάδα, αλλά ν’ αναπτύξουμε το άθλημα στις ακαδημίες και να αναδείξουμε παιδιά, κάτι που ήδη γίνεται με κάποιες κλήσεις στην Εθνική εφήβων και στην παμπαίδων που έχουμε. Προσπαθούμε να βγάλουμε παιδιά που θα παίξουν μπάσκετ και να το αγαπήσουν».

Για την επόμενη φάση: «Πάμε να το ευχαριστηθούμε και να το διασκεδάσουμε. Αυτή ήταν πάντα η λογική της ομάδας, να χαίρονται τα παιδιά και γι’ αυτό βγαίνουν στο γήπεδο. Γι’ αυτό θα πάμε και στο Κιλκίς το τριήμερο. Αν το χαρούμε πραγματικά, θα είναι επιτυχία. Το αν θα κερδίσουμε ή θα προκριθούμε δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά αν έρθει είναι καλοδεχούμενο. Ο Ηρακλής Κοζάνης και η Αγία Βαρβάρα Καβάλας προηγούνται και γιατί έχουν περισσότερα παιδιά του 2006 και γιατί διαθέτουν πιο βαθύ ρόστερ. Αυτά τα παιχνίδια σε αυτές τις ηλικίες πάντα κρύβουν εκπλήξεις. Είναι πολλά πράγματα πέρα απ’ το μπασκετικό κομμάτι που παίζουν ρόλο. Είναι πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα παιδιά. Πολύ πιθανό να παίξει ρόλο και η εμπειρία».

Για τον γιο του, Βασίλη Πουρλίδα, που έχει κληθεί στα κλιμάκια της εθνικής παμπαίδων: «Το μόνο που ζητούσα πάντα απ’ τις ομάδες που ζητούσαν κάποιον παίκτη απ’ τον Ζαφειράκη, ήταν να είναι χαρούμενα τα παιδιά, να υπάρχει μια εξασφάλιση στο κομμάτι του σχολείου και στη διαμονή. Δε με ενδιέφερε αν θα πάει το σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά να είναι χαρούμενο. Για τον δικό μου γιο, δεν έχω μιλήσει καθόλου ακόμα με ομάδες μέχρι να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Δεν υπάρχει λόγος να γίνει τέτοια συζήτηση τώρα. Από την άλλη, ίσως είναι «αναγκασμένος» να φύγει, γιατί μπορεί πλέον να μη βελτιωθεί μπασκετικά εδώ. Το μόνο που θέλω απ’ το παιδί μου είναι να χαίρεται το παιχνίδι και αυτό το έχω πετύχει στον ύψιστο βαθμό. Μπαίνει στο γήπεδο μόνο για να το χαρεί, δε σκέφτεται τίποτε άλλο. Με νοιάζει μόνο η χαρά του παιδιού μου και μακάρι όλοι να σκέφτονται έτσι».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This