Επιλογή Σελίδας


Το 2 στα 2 έκανε στη Ρώμη ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 4-6, 6-0, 6-3 και πήρε την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Internazionali BNL d’ Italia.

Ο Στέφανος, ο οποίος έπαιξε και χθες τρια σετ και χρειάστηκε μάλιστα να σβήσει 2 match points πριν κερδίσει τελικά τον Grigor Dimitrov, βρέθηκε και σήμερα σε δύσκολη θέση, αλλά αυτό κράτησε μόνο για ένα σετ.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε πίσω με 0-2 και με 1-3 στο 1ο σετ, στο οποίο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3, υπέστη όμως νέο break στο 9ο game και έμεινε πίσω με 4-5. Ο Khachanov κράτησε το σερβίς του στο 10ο game και έκανε δικό του το 1ο σετ.

Ο Στέφανος βρέθηκε αντιμέτωπος με διπλό break point στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ανέτρεψε όμως το 15-40 και κράτησε το σερβίς του στο 1ο game. Μετά απ’ αυτό πάτησε το γκάζι ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος έκανε 4 break στη σειρά και κέρδισε 9 συνεχόμενα games, για να πάρει με bagel το 2ο σετ και να προηγηθεί με 3-0 στο 3ο.

Ο Khachanov το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να κρατήσει τη διαφορά στο ένα break στο 3ο σετ, στο οποίο ο Στέφανος έχασε μόνο 3 πόντους από τη γραμμή του σερβίς και ολοκλήρωσε χωρίς να απειληθεί την ανατροπή, σε 1 ώρα και 51 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 29η νίκη για τον Στέφανο στη φετινή σεζόν (29-9), στην οποία έχει περισσότερες νίκες από κάθε άλλον παίκτη μέχρι στιγμής. Αύριο θα διεκδικήσει την 30ή, απέναντι σε έναν εκ των Jannik Sinner και Filip Krajinovic.

Επιπλέον, ο Στέφανος θα προσπαθήσει αύριο να κάνει το 3 στα 3 και να μπει σε όλους τους ημιτελικούς των χωμάτινων Masters για φέτος, αφού θυμίζουμε πως ήταν πρωταθλητής στο Monte-Carlo και ημιφιναλίστ στη Μαδρίτη.

Μόνο άλλη μια φορά έχει προκριθεί στα ημιτελικά της Ρώμης, το 2019, όταν είχε ηττηθεί από τον Rafael Nadal. Πέρσι είχε ολοκληρώσει στα προημιτελικά την πορεία του, χάνοντας σε ένα πολύ κλειστό ματς από τον Novak Djokovic.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This