Επιλογή Σελίδας


Του Δημήτρη Μπίζα

Η νεότευκτη πίστα του Μαϊάμι φάνηκε να ταιριάζει αρκετά στα χαρακτηριστικά της RB18, που δια χειρός Max Verstappen έχει πάρει τη νίκη στους τρεις από τους πρώτους πέντε αγώνες της φετινής σεζόν.

Η υπεροχή της στον τομέα της τελικής ταχύτητας έχει δώσει αρκετή ώθηση στην ομάδα να διεκδικεί νίκες έναντι της εξίσου ισχυρής Ferrari, με τον διευθυντή της, Christian Horner, να είναι χαρούμενος με τις επιλογές που έγιναν στο set-up:

«Προφανώς, τα set-up φέτος είναι πολύ διαφορετικά. Δεν υπάρχει rake στα μονοθέσια. Οπότε, έχουμε σχεδιάσει ένα μονοθέσιο που να έχει καλή ταχύτητα στις ευθείες και αυτό έχει επαληθευθεί λίγο-πολύ σε όλους τους αγώνες ως τώρα».

Παρόλα αυτά, ο Βρετανός δηλώνει πως η πίστα του Montmelo ίσως γύρει την πλάστιγγα ξανά προς την πλευρά της Scuderia:

«Η Βαρκελώνη θα είναι μία διαφορετική πρόκληση. Εκεί υπάρχουν γρήγορες στροφές, που είναι το δυνατό σημείο της Ferrari. Οπότε τώρα [στο Μαϊάμι] η πίστα μας ταίριαξε κι ευτυχώς πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Αυτή τη στιγμή, ο Charles Leclerc προηγείται του Verstappen με 19 πόντους στο πρωτάθλημα των οδηγών, και η Ferrari είναι μπροστά από τη Red Bull κατά μόλις 6 βαθμούς.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This