Επιλογή Σελίδας

Του Άλκη Τσαβδαρά

Μιλανέζοι μεταξύ τους, όπως παλιά. Δύο στροφές πριν από το τέλος και η υπόθεση τίτλος παραμένει ανοιχτή στη Serie A. Μίλαν και Ίντερ βαδίζουν χέρι-χέρι, με τους «ροσονέρι» στο +2. Το φινάλε της σεζόν δεν είναι εύκολο για κανέναν από τους διεκδικητές. Ο χαρακτήρας, η εμπειρία, η αποφασιστικότητα, θα παίξουν σημαντικό ρόλο για τον νικητή της κούρσας.

Απομένουν δύο αγωνιστικές για τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου της Serie A. Από τις τόσες και τόσες θέσεις που είναι προς μοιρασιά (πρωτάθλημα, Ευρώπη και υποβιβασμός), το μόνο σίγουρο είναι ότι Νάπολι και Γιουβέντους θα αγωνίζονται την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα τα υπόλοιπα μέτωπα είναι ανοιχτά.

Εστιάζουμε στην κόντρα των δύο Μιλανέζων για την κατάκτηση του «σκουντέτο». Πάμπολλες οι φορές που έχουν αλλάξει την πρωτιά μεταξύ τους. Γκέλαρε η μία, το αξιοποιούσε η άλλη. Και τούμπαλιν. Συμπληρώσαμε, όμως, 36 αγωνιστικές και τα λάθη δεν συγχωρούνται πλέον. Το ένα και ίσως καθοριστικό προήλθε από την Ίντερ, στο εξ’ αναβολής ματς με την Μπολόνια. Η Μίλαν έμεινε στην κορυφή και έκτοτε δεν την παραχώρησε. Και δείχνει, τουλάχιστον στα πρόσφατα αποτελέσματα, ότι δεν θα το πράξει.

Από το 2011 έχουν να τερματίσουν στην κορυφή του Καμπιονάτο οι «ροσονέρι». Τότε ο Μαξ Αλέγκρι την έστειλε στον 7ο ουρανό. Πέρασαν 11 χρόνια και ο Στέφανο Πιόλι είναι έτοιμος να την οδηγήσει σε νέες δόξες. Τι κρατάμε από τη Μίλαν στις τελευταίες μάχες; Το σθένος και τον χαρακτήρα της. Η πίστη και η αυτοπεποίθηση που απέκτησε. Τρανταχτό παράδειγμα αποτέλεσαν τα δύο «διπλά» σε Ρώμη (με Λάτσιο) και Βερόνα (με την Ελλάς).

Είναι ότι ήρθαν μαζεμένα. Είναι ότι προέκυψαν σε αμφότερες τις περιπτώσεις εκτός έδρας. Είναι ότι δημιουργεί νεους ήρωες, οι οποίοι την κρατούν σε θέση οδηγού. Θωρακίζει την ψυχολογία της. Η αίσθηση της ανίκητης ομάδας χτίστηκε προ πολλού. Έφτασε τα 14 ματς χωρίς ήττα. Ηττήθηκε μόνο από τη Σπέτσια εντός έδρας, μέσα στο 2022. Γενικότερα, μέσα στη χρονιά, κέρδισε 6 βαθμούς περισσότερους από τους «νερατζούρι».

Με τη Λάτσιο δέχεται γκολ έπειτα από 6 αγωνιστικές όπου είχε κατεβάσει… ρολά. Το γύρισε με Ζιρού (56’) και Τονάλι στο 93’. Σάντρο Τονάλι. Η μεγάλη ώρα του θα έφτανε δύο εβδομάδες αργότερα. Η έξοδος στη Βερόνα. Σωστή, μεστή αρχή, χωρίς, όμως, να βρει γκολ. Σοκ το 0-1 στο 38’. Ράφαελ Λεάο, ο gamechanger. Σύγχρονο εξτρέμ, που συνδυάζει γκολ και ασίστ. Ποιά άλλη ομάδα στην Ευρώπη διαθέτει έναν τόσο επιδραστικό εξτρέμ; Ασίστ στον Τονάλι στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Άψογο τάιμινγκ. Αρχές β’ ημιχρόνου. Ίδια συνεργασία, ίδιο αποτέλεσμα. Τονάλι και 2-1. Αν υπολογίσουμε και τη νίκη στο Derby Della Madonnina κόντρα στην Ίντερ, η 3η ανατροπή της μέσα στο 2022 και συνολικά ο 14ος βαθμός που κερδίζει, ενώ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ.

Πώς να μην γιγαντώνεται; Πώς να μην περπατά με ψηλά το κεφάλι; Ο Πιόλι της έχει προσδώσει το μέταλλο της νικήτριας. Τα δύο σερί «διπλά» αποτελεί ένα ικανό δείγμα της νέας τάξης πραγμάτων στην πόλη του ιταλικού Βορρά. Κλείνει τη σεζόν με Αταλάντα εντός και Σασουόλο εκτός. Ύπουλο φινάλε.

Στην Ίντερ ακόμα «κλαίνε» για τη χαμένη ευκαιρία στο εξ’ αναβολής παιχνίδι με την Μπολόνια (1-2). Ενδεχομένως η αιτία για να δει εν τέλει την πλάτη της συμπολίτισσας. Εν μέσω 6 νικών, ήρθε η συγκεκριμένη αποτυχία. Μένει, όμως, ζωντανή, χάρη στον αρχισκόρερ της. Ο Λαουτάρο Μαρτίνες είναι στο καλύτερο μομέντουμ της σεζόν. Σκόραρε στις 4 από τις 5 τελευταίες αγωνιστικές. Διόλου τυχαίο πως στην Μπολόνια δεν βρήκε δίχτυα και η ομάδα του ηττήθηκε.

Πέντε γκολ στα ισάριθμα τελευταία ματς. Πέντε από τα 13 γκολ της Ίντερ στο συγκεκριμένο διάστημα, ανήκουν στον Αργεντινό άσο. Το έχει πάρει προσωπικά. Ούτως ή άλλως πέτυχε ατομικό ρεκόρ τερμάτων. Κάθε χρόνο βελτιώνεται. 14, 17, 19 γκολ φέτος. Η 20άρα δεν χάνεται. Απομένουν άλλες δύο στροφές και η Ίντερ αντιμετωπίζει Κάλιαρι εκτός και Σαμπντόρια εντός έδρας. Χρειάζεται τα γκολ του ο Σιμόνε Ιντζάγκι. Είναι ο ηγέτης, είναι ο αρχηγός εντός γηπέδου και «μιλά» στο κατάλληλο σημείο. Κόντρα στην Έμπολι πέτυχε το κρίσιμο 2-2 και το 3-2. Μάζεψε πλέον 22 βαθμούς ενώ έχει βρεθεί πίσω στο σκορ. Περισσότερους από τη Μίλαν. Αλλά μέσα στο 2022 μετρά μόλις δύο ανατροπές, ενώ στο εξάμηνο του 2021 είχε 4! Εδώ η Μίλαν υπερτερεί…

Η πρωταθλήτρια, όμως, δεν έχει το «σκουντέτο» στα χέρια της. Και 2/2 νίκες να πετύχει, η Μίλαν θα καθορίσει την τελική θέση της. Μία κόντρα από τα παλιά. Μίλαν και Ίντερ κρίνουν την πρωτιά στο Καμπιονάτο. Οι «ροσονέρι» ποντάρουν στο σερί τους και στο μομέντουμ των… ανατροπών. Οι «νερατζούρι» χρειάζονται και επιζητούν τα γκολ του «Ελ Τόρο» για το back to back πρωτάθλημα. Αν θέλετε την άποψή μας. Το +2 (που γίνεται +3 γιατί η ισοβαθμία είναι υπέρ της ομάδας του Πιόλι) θα είναι αρκετό για τη Μίλαν. Αρκετά με τις… αυτοκτονίες!

Πηγή: BN Sports

Pin It on Pinterest

Shares
Share This