Επιλογή Σελίδας


Η ΚουΠα Κιλκίς κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΚΕΜ και παράλληλα την άνοδό της στη Γ’ Εθνική. Ο 44χρονος παίκτης της ομάδας, Μπάμπης Ημερίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:


Για το φετινό στόχο της ΚούΠας: «Ο στόχος όταν ξεκίνησε η χρονιά ήταν καθαρά και μόνο η άνοδος της ομάδος, γι’ αυτό έγιναν και οι αντίστοιχες κινήσεις με την προσθήκη κάποιων παικτών. Ήταν μονόδρομος για ‘μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, με τη διοίκηση να «στήνει» την ομάδα με τους καλύτερους δυνατούς παίκτες, ώστε να επιτευχθεί η άνοδος με την καλύτερη δυνατή επιτυχία. Σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που δε μπορείς να ελέγξεις, οι οποίοι καθορίζουν την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αλλά νομίζω πως δεν είχαμε προβλήματα και μπορέσαμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση».

Για το μπασκετικό επίπεδο στην ΕΚΑΣΚΕΜ: «Χρόνο με το χρόνο, στην επαρχία και ειδικά σε ορισμένες ενώσεις που υστερούν πληθυσμιακά, αρχίζει να δυσκολεύει το πράγμα στο μπάσκετ. Τα σωματεία λιγοστεύουν και είμαστε ένας απ’ τους νομούς όπου δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική δυνατότητα στα σωματεία για να κάνουν καλύτερες κινήσεις και να έχουν καλύτερους στόχους. Είναι μεγάλο πρόβλημα και δυστυχώς χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει. Χρειάζεται προσπάθεια από τις τοπικές ενώσεις ώστε να τονωθεί το ενδιαφέρον για το μπάσκετ».

Για το τι τον κρατάει ακόμη στο μπάσκετ: «Η αγάπη μου για το άθλημα είναι αυτό που με κρατάει ενεργό. Η καθημερινότητα των προπονήσεων και των αγώνων δε με έχει κουράσει καθόλου. Έχω αποφασίσει ότι όσο μπορώ και στέκομαι στα πόδια μου και βρίσκομαι σε ένα επίπεδο που με ικανοποιεί, θα αγωνίζομαι, δε θα σταματήσω. Τα νέα παιδιά δε νομίζω ότι αποθαρρύνονται όταν βλέπουν μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες να αγωνίζονται. Ίσα-ίσα που πρέπει να αποκτούν μεγαλύτερο κίνητρο, να κερδίσουν τη θέση από εμάς. Έχει τύχει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια κάποιοι νεότεροι παίκτες να ζητούν τις συμβουλές μου. Προσπαθώ να τους μεταδώσω όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω ότι οι νέοι διδάσκονται από τους εμπειρότερους όχι μόνο πώς να παίζουν, αλλά και πώς να συμπεριφέρονται έξω από το παρκέ, από τα αποδυτήρια μέχρι το πώς να κινούνται σε ένα ταξίδι για εκτός έδρας παιχνίδι».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This