Επιλογή Σελίδας


Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου υπεύθυνος περιφερειακός ομοσπονδιακός προπονητής της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας, βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Ιταλία, στο πλαίσιο των ετήσιων υποτροφιών του ΣΕΠΚ., παρακολούθησε δια ζώσης τον τρόπο λειτουργίας και τις προπονήσεις της Αρμάνι Μιλάνο, βρέθηκε στο Adidas Next Generation της EuroLeague και μίλησε για όλα αυτά στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης 

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις εντυπώσεις από το ταξίδι στο Μιλάνο“Είναι αλήθεια ότι τρέφω απεριόριστο θαυμασμό για τον κόουτς Μεσίνα και οι ομάδες του πάντα αποτελούσαν έναν δελεαστικό μπασκετικό προορισμό. Η επίσκεψη μας έγινε σε μια δύσκολη χρονικά συγκυρία καθώς βρισκόμαστε προς το τέλος της χρονιάς. Η Αρμάνι μέσα στη συγκεκριμένη εβδομάδα είχε να δώσει δυο κρίσιμα παιχνίδια για την EuroLeague και έναν αγώνα πρωταθλήματος. Παρόλη την πίεση του αποτελέσματος, οι άνθρωποι του συλλόγου μας υποδέχτηκαν θερμά. Σ’ αυτό βοήθησε βέβαια κ η παρουσία του κ. Χρήστου Σταυρόπουλου που είναι ο GM της ομάδας. Παρακολουθήσαμε τους αγώνες με την Μπάγερν και τη Μονακό, τις ενδιάμεσες προπονήσεις και τα shootaround πριν από τους αγώνες. Επίσης παρακολουθήσαμε προπονήσεις όλων των τμημάτων υποδομής από τους U19 μέχρι τους 2011, καθώς και το τουρνουά Next Generation στο Βαρέζε. Συλλέξαμε, επομένως, μέσα σε μια εβδομάδα έναν μεγάλο όγκο πληροφοριών τόσο από προπονήσεις όσο και από αγώνες”.


Γι αυτά που του έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση“Ήταν πολλά τα σημαντικά που είδαμε. Αν όμως έπρεπε να διαλέξω ένα, θα επέλεγα τον τρόπο διδασκαλίας στο μίνι μπάσκετ. Για έναν οργανισμό που έχει ομάδα στην EuroLeague και που από τους U13 έχει κλειστά group και επιλέγει τους αθλητές του, θα έλεγα ότι ήταν ευχάριστη έκπληξη ο τρόπος προπόνησης των τμημάτων 2010 και 2011. Προπονητές με ενέργεια, φιλικοί προς τα παιδιά και προπονήσεις όπου κυριαρχούσε η αυτενέργεια των παιδιών, το “διαβάζω και αντιδρώ”, ο ελάχιστος χρόνος αναμονής και η εκμάθηση των βασικών μέσα από παιχνίδι”.

Για το πόσο σημαντικές είναι οι ετήσιες υποτροφίες του ΣΕΠΚ“Η διαρκής επιμόρφωση των μελών του ΣΕΠΚ πρέπει να είναι ένας θεμελιώδης στόχος. Επομένως, οι ετήσιες υποτροφίες βοηθούν σημαντικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Μάλιστα φέτος, σε μια ιδιαίτερη χρονιά με τα μέτρα COVID, ο σύνδεσμος έδειξε ευελιξία. Μπορεί να μην έγινε το καθιερωμένο ταξίδι στην Αμερική, όμως η παρακολούθηση διαφορετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων βοήθησε να πάρουμε και να μεταδώσουμε πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα”.

Για τη σημασία των επαφών με προπονητές και αξιωματούχους σε σχέση με την προπονητική και τη φιλοσοφία“Η αλλαγή στις παραστάσεις, οι νέες γνωριμίες, η ανταλλαγή απόψεων πάντα πυροδοτεί καινούργιες ιδέες. Οι νέες ιδέες με τη σειρά τους σε κάνουν πιο δημιουργικό. Και κάπως έτσι επιτυγχάνεται η εξέλιξη, κάτι που είναι πολύ σημαντικό και για τον ίδιο τον προπονητή αλλά και για τους αθλητές με τους οποίους συνεργάζεται”.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This