Επιλογή Σελίδας


Του Βασίλη Στοάκη

Κάποιες φορές ο «χρυσός» είναι δίπλα μας και δεν το βλέπουμε. Σε αθλητικό επίπεδο, μία τέτοια περίπτωση υπάρχει στην Ξάνθη και ακούει στο όνομα Αλή Μπουτσακτσή.

Πρόκειται για ένα παιδί 21 ετών που βλέπει τον κόσμο από τα 2.13μ. αλλά κανείς δεν τον είχε εντοπίσει στο χωριό που διέμενε, στη Φελώνη, το οποίο μετράει λιγότερους από 500 μόνιμους κατοίκους. Έτσι λοιπόν σε ηλικία 16 ετών, μία βόλτα σε σούπερ μάρκετ της Ξάνθης έμελε να αλλάξει τη ζωή του ίδιου και τη μοίρα του Αρίωνα Ξάνθης!

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ του άλλαξε τη ζωή

Ένας άνθρωπος από την ομάδα της Ξάνθης τον εντόπισε και αμέσως τον προσκάλεσε να έρθει στην οικογένεια του Αρίωνα.


Παρά τα τεχνικά προβλήματα, καθώς καμία σχέση δεν είχε μέχρι τότε με το άθλημα, ο Αλή αγάπησε τόσο το άθλημα όσο και τον Αρίωνα και αμέσως αγκαλιάστηκε από τους συμπαίχτες του στο εφηβικό και εν συνεχεία στο ανδρικό τμήμα του Αρίωνα.

«Πραγματικά η ενασχόληση μου με το μπάσκετ μου άλλαξε τη ζωή και έκανε πιο ενδιαφέρουσα την καθημερινότητα μου» ομολογεί ο νεαρός σέντερ του Αρίωνα και συμπληρώνει πως δεν φαντάζεται τη ζωή του μακριά από την πορτοκαλί θεά ευχαριστώντας παράλληλα τον προπονητή, Χρήστο Παπαδόπουλο, ο οποίος τον έκανε να αγαπήσει το μπάσκετ.

Οι δύο σερί άνοδοι με δύο διαφορετικές ομάδες

Οι πρώτες καλές εντυπώσεις που προκάλεσε ο νεαρός Αλή, δεν άφησε ασυγκίνητη την μπασκετική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος με τον ΓΣ Ελευθερούπολης να τον εντάσσει στο δυναμικό του τη σεζόν 2018/19, όπου έκανε καθημερινά διπλές προπονήσεις για την βελτίωση της ατομικής τεχνικής πανηγυρίζοντας την άνοδο στο τέλος της σεζόν από τη Β΄ Εθνική στην Α2.

Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Αλή πάλι πίσω στην πόλη του και την ομάδα της καρδιάς του, τον Αρίωνα Ξάνθης για να έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και πιο ενεργό ρόλο. Εκεί συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση της 1ης θέσης στον 2ο όμιλος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και στην άνοδο του Αρίωνα στη Γ΄ Εθνική μετά από περισσότερο από μία δεκαετία με τον Αλή να κάνει τη διαφορά με την παρουσία του στη ρακέτα.

Πλέον στα 21 χρόνια του, η επιβλητική του παρουσία και το ύψος του είναι αρκετά για να ξεχωρίσει με την πρώτη ματιά ακόμα και σε κάποιον χωρίς ιδιαίτερη επαφή με το άθλημα, ενώ η σκληρή δουλειά των τελευταίων χρόνων αποτυπώνεται στην πλαστικότητα των κινήσεων του.

«Το μπάσκετ είναι η ζωή μου»

Για τον ίδιο πλέον, το μπάσκετ είναι κάτι περισσότερο από την ίδια του τη ζωή, αφιερώνοντας πολλές ώρες στο παρκέ. Παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θέλοντας να είναι συνεπής σε όλες τις υποχρεώσεις του.

«Το μπάσκετ είναι κομμάτι της ζωής μου και μου αρέσει που αφιερώνω πολλές ώρες με τα παιδιά του Αρίωνα» τονίζει ο Αλή επισημαίνοντας ότι κάθε μέρα θέλει να βελτιώνεται στις προπονήσεις υπό των οδηγιών του προπονητή του, Γιάννη Θερμού.

Για τον λόγο αυτόν άλλωστε η πρόεδρος του Αρίωνα Ξάνθης, Αναστασία Μακρή μιλώντας για τον Αλή, έκανε λόγο για «έναν πολύ καλό αθλητή και έναν υπέροχο άνθρωπο, που περνάει ατελείωτες ώρες με τους κολλητούς του φίλους, τους υπόλοιπους παίχτες της ανδρικής ομάδας του Αρίωνα, εντός κι εκτός παρκέ και έχει διαπαιδαγωγηθεί με τρομερές αξίες, ήθος και αρχές από την οικογένεια του».

Πηγή: ΕΟΚ e-magazine

Pin It on Pinterest

Shares
Share This