Επιλογή Σελίδας


Του Γιάννη Αρχοντίδη

Η National Football League, ο οργανισμός που έχει αναλάβει την διεξαγωγή του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, κάνει τα πρώτα του βήματα σε τεχνολογίες VR. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ένα παιχνίδι VR σε συνεργασία με την Status Pro, εταιρεία αθλητικής τεχνολογίας. Ο τίτλος θα χρησιμοποιεί αληθινά δεδομένα παικτών για να εκπαιδεύσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιείται ήδη από ομάδες του NFL. Το σχέδιο είναι το επερχόμενο παιχνίδι να γίνει σειρά, όπως το Madden και το FIFA της EA.

Δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το επερχόμενο video game, ούτε όνομα, ούτε ημερομηνία λανσαρίσματος. Τα media που ασχολούνται με την NFL το αποκαλούν “first-person simulation gaming”. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει σε Meta Quest και PlayStation VR.

Δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για το αν αυτό σημαίνει και PlayStation VR2. Βέβαια, υπάρχουν ήδη άλλα παιχνίδια VR με θέμα το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, όπως το 2MD: VR Football Unleashed, το οποίο είναι σε στυλ καρτούν, αλλά το NFL φαίνεται να στοχεύει σε αυθεντικότητα και την προσομοίωση της πραγματικότητας. Ο λόγος που η λίγκα του αμερικανικού ποδοσφαίρου πήρε την απόφαση να μπει στη διαδικασία λανσαρίσματος τίτλου σε VR, είναι πως βλέπει ότι ο κόσμος ασχολείται μέρα με τη μέρα περισσότερο με τις διαθέσιμες πλατφόρμες αυτής της τεχνολογίας.

Η StatusPro με την οποία συνεργάζεται η NFL, ιδρύθηκε από τον πρώην δημοφιλή παίκτη Andrew Hawkins των Cincinnati Bengals και των Cleveland Browns. Συνεργάτης του είναι ο Troy Jones. Η εταιρεία έχει δεχθεί επενδύσεις από πολλούς διάσημους, συμπεριλαμβανομένων των LeBron James, Naomi Osaka και Drake.

Πηγή: Enternity

Pin It on Pinterest

Shares
Share This